Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Τέλος η μονιμότητα στο Δημόσιο; Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Άγνωστο αν θα γίνουν απολύσεις.


Νέα «βόμβα» για τον Δημόσιο τομέα αφού η κυβέρνηση θέτει πλέον καθαρά θέμα άρσης της μονιμότητας. Πιο συγκεκριμένα ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας
Τέλος η μονιμότητα στο Δημόσιο;
Μόσιαλος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για «Ευρύτατο διάλογο» που θα διεξάγει η κυβέρνηση με τους πολίτες, τα κόμματα και όλους τους φορείς για τα ερωτήματα που θα τεθούν στο δημοψήφισμα.
Ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως το θέμα της μονιμότητας θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στο πλαίσιο της γενικής αναθεώρησης του Συντάγματος. «Θα υπάρχουν ερωτήματα που θα διαμορφωθούν μέσα από μία ανοιχτή διαδικασία, από τη θέσπιση μιας επιτροπής προσωπικοτήτων με 20-25 άτομα, η οποία στη διάρκεια του καλοκαιριού, μέσω ανοιχτής διαβούλευσης, θα συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις για τη συνταγματική μεταρρύθμιση όσον αφορά στο πολιτικό σύστημα».
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απολύσεων μετά την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή αυτό το πλαίσιο. Θα διαμορφωθεί πρώτα το πλαίσιο αξιολόγησης και μετά θα συζητήσουμε».
Ο Η. Μόσιαλος ρωτήθηκε και για το αν θα συμμετέχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στην Κυβερνητική Επιτροπή, αφού στη σύνθεση που ανακοινώθηκε δεν περιλαμβάνεται το όνομά του. «Είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έχει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Και εγώ θα συμμετέχω και θα παρακολουθώ τις συνεδριάσεις, αλλά όχι ως μέλος» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όλα αυτά έρχονται να προσθέσουν ακόμη έναν πονοκέφαλο στους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι έχουν δεν μέχρι τώρα τις αποδοχές τους να μειώνονται κατακόρυφα. Να σημειώσουμε πως σε λίγο καιρό έρχεται και το ενιαίο μισθολόγιο που προβλέπει επιπλέον μειώσεις μισθών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: