Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

"Για όλα φταίει ο Μίκης"


Με μία ομιλία μέσα από την οποία προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να εξηγήσει γιατί η Αθήνα πνίγηκε στα χημικά ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο Χ. Παπουτσής. Μέσα στην ομιλία του έμπλεξε το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη αναγνώσκοντας συγκεκριμένες θέσεις του συνθέτη, προσφάτως δημοσιευμένες, υπονοώντας πως ο μεγάλος αυτός Έλληνας υποκίνησε τα επεισόδια, ενώ
"Για όλα φταίει ο Μίκης"
έκανε λόγο για αντάρτικο πόλης συμπληρώνοντας πως σήμερα βλέπουμε το αποτέλεσμα των προπονήσεων στην Κερατέα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής άναψε «φωτιές» στην Βουλή.
Σχετικά με το επίμαχο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με τους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ που κρατούσαν σίδερα και φυγαδεύτηκαν από τους άνδρες των ΜΑΤ, είπε, «ζήτησα να το δω ο ίδιος και, όταν το είδα, διαπίστωσα πως, εκτός από τους τρεις που είδαμε στο δελτίο ειδήσεων, εμφανίζεται και ένας φίλος μου και αγωνιστής -ο Σήφης Καυκαλάς. Τον πήρα τηλέφωνο και τον ρώτησα ποιοι είναι αυτοί δίπλα σου. Μου απαντά ότι είναι δικοί σας αστυνομικοί. Διατάσσω αμέσως έρευνα και μέσα στη νύχτα έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν.
Για το ίδιο θέμα ενημέρωσε ότι «οι εμφανιζόμενοι στο βίντεο ήρθαν αυτοβούλως να καταθέσουν, γιατί αισθάνονται προσβεβλημένοι από όσους τους αποκάλεσαν τραμπούκους. Είπαν ότι είναι συνδικαλιστές ΕΘΕΛ και το επιβεβαιώνουν συνεργάτες τους. Ωστόσο, επειδή υπάρχουν πληροφορίες ότι ορισμένοι που ήταν εκεί, συμμετείχαν σε επιδρομές με μηχανάκια σε σπίτια πολιτικών, συνεχίζονται οι έρευνες». Ο κ. Παπουτσής μάλιστα ανέφερε πως, όπως του μετέφεραν από την ΕΛΑΣ, οι τρεις πρωταγωνιστές του βίντεο είπαν πως τα λοστάρια προέρχονταν «από σιδερένιο ράφι της καφετέριας»!
Εν συνεχεία ο υπουργός προσέθεσε: «Πολλοί επιχειρούν να χρεώσουν κουκουλοφόρους στην αστυνομία. Τι είναι αστυνομία; Οργάνωση με μυστικότητα;»
Για το περιστατικό εγκλωβισμού διαδηλωτών στο ΜΕΤΡΟ είπε πως εκεί κατέφυγαν «διαδηλωτές με πιο ακριβές μάσκες από αυτές που χρησιμοποιεί η αστυνομία και ξεκουράζονταν για να επανέλθουν στον αγώνα, και παρά τις εκκλήσεις κανείς εξ αυτών δεν ήθελε να φύγει από εκεί».… Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.»
Παράλληλα, μίλησε και για το βίντεο της επίθεσης στον κ. Αθανασιάδη και έκανε έκκληση προς όποιον γνωρίζει τους δράστες, να δώσει πληροφορίες. Επίσης, για τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί κουκουλοφόρους-προβοκάτορες, ο υπουργός δήλωσε ότι «η αστυνομία έχει 55.000 ανθρώπους που συνδικαλίζονται επί 15 χρόνια. Έως σήμερα δεν είχαμε καμία τέτοια καταγγελία» και διαβεβαίωσε πως, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν πρόκειται να υπάρξουν τέτοια φαινόμενα.
Για την αποπνικτική ατμόσφαιρα της Τετάρτης, ο υπουργός δήλωσε ότι σε μεγάλο βαθμό αυτή δημιουργήθηκε από καπνογόνα διαδηλωτών και όχι από δακρυγόνα της αστυνομίας. «Εύκολα ένα εξασκημένο μάτι διακρίνει τα καπνογόνα από τα δακρυγόνα της αστυνομίας» είπε.
Ο κ Παπουτσής χαρακτήρισε απαράδεκτες από κάθε άποψη και αντιδημοκρατικές τέτοιες συμπεριφορές έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση που ήταν, είπε, και η μοναδική χθεσινή κυβερνητική εντολή, ενώ άφησε αιχμές ότι προέρχονται από ένα συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.
Τέλος επισήμανε πως κάποιοι επιθυμούν να υπάρξει νεκρός. «Κάνω το σταυρό μου κάθε μέρα να μην επιβεβαιωθούν όσοι λένε πως υπάρχουν κάποιοι που θέλουν άσπρο φανελάκι με αίμα νεκρού. Κάποιοι επιδιώκουν νεκρό, νέους ήρωες και η δημοκρατία δεν πρέπει να το επιτρέψει αυτό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: