Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Χάος στην Αθήνα


Μαζική ήταν η σημερινή συμμετοχή στα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας καθώς από νωρίς το πρωί, ομάδες διαδηλωτών κατέφθασαν στην πλατεία Συντάγματος, σχεδόν από κάθε γωνιά της πόλης. Το κέντρο ήταν γεμάτο διαδηλωτές, και η ατμόσφαιρα πολύ ηλεκτρισμένη με συνεχείς μικροεντάσεις με τους αστυνομικούς, των οποίων η παρουσία είναι πιο αισθητή από ποτέ.
 
Χάος στην Αθήνα
Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις
21:35 Δεκαπέντε άτομα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, για τα σημερινά επεισόδια, ενώ έγιναν συνολικά 26 προσαγωγές, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έσπασαν οι τζαμαρίες δύο καταστημάτων, οι επιγραφές δύο τραπεζών, τα ρολά ξενοδοχείου, τέσσερα στέγαστρα στάσεων, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στα πεζοδρόμια, τα οποία έσπασαν οι ταραξίες για να πετούν κομμάτια εναντίον των αστυνομικών.
20:58 Μεγάλη η προσέλευση των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, οι οποίοι διασκεδάζουν με συναυλίες.
20:38 Πιο σοβαρά τραυματισμένοι δύο αστυνομικοί. Ένας έχασε ένα από τα δάχτυλα του, ενώ ένας άλλος υπέστη προσωρινή κώφωση όταν δέχτηκε επίθεση με πιστόλι κροτίδας.
20:17 Δέκα έξι άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής από την αστυνομία για συμμετοχή στα σημερινά επεισόδια γύρω από την πλατεία Συντάγματος και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα, ενώ έχουν γίνει, συνολικά, και 25 προσαγωγές. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 36 αστυνομικοί, δέκα από τους οποίους διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και οι υπόλοιποι με περιπολικά ή άλλα μέσα, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Live από Πρώτο Θέμα


Live εικόνα από Stop Cartel

19:34 Ανακοίνωση της αστυνομίας για τις κατηγορίες για τους κουκουλοφόρους: «Σχετικά με αναφορές για δράση κουκουλοφόρων υπό την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας στη σημερινή συγκέντρωση διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας τονίζεται ότι:
Η Ελληνική Αστυνομία είναι αυστηρά προσηλωμένη στην τήρηση του Συντάγματος, την προστασία των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών. Οποιαδήποτε αναφορά για εξωθεσμική δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας προσβάλλει βάναυσα το σύνολο του προσωπικού της, που καθημερινά δίνει σκληρό αγώνα για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας της πατρίδας μας».
19:28 Τριάντα (29 άνδρες και μία γυναίκα) είναι οι τραυματίες, που διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό, από τα επεισόδια, που σημειώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οκτώ από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν. Οι υπόλοιποι, που παραμένουν στο νοσοκομείο αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, φέρουν ελαφρά χτυπήματα και δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.
19:11 Εικόνες καταστροφής και εμπόλεμης ζώνης στο κέντρο της Αθήνας, μετά από τα επεισόδια ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και στις δυνάμεις της αστυνομίας. Η πλατεία Συντάγματος έχει νοικοκυρευτεί.
19:00 Άλλο ένα άξιο αναφοράς στο Σύνταγμα με πρωταγωνιστές του Αγανακτισμένους. Όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν (κλειδιά, ταυτότητες, πορτοφόλια) βρίσκονται στη γραμματεία των Αγανακτισμένων και οι πολίτες μπορούν να τα πάρουν.
18:56 Στους 36 έχουν ανέβει οι τραυματίες. 18 είναι αστυνομικοί. Με αμνησία ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος δέχθηκε επίθεση.
18:47 Η αστυνομία έχει οπισθοχωρήσει. Μία κοινή ημέρα Αγανακτισμένων θυμίζει τώρα το Σύνταγμα. Οι πολίτες καθαρίζουν την πλατεία με ότι διαθέτουν.
18:35 Ηρεμία αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Οι Αγανακτισμένοι καλούν τον κόσμο να προχωρήσει σε καθαρισμό της πλατείας από τα δακρυγόνα.
17:46 Για νίκη των Αγανακτισμένων μίλησε ο γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.
17:44 Λίγα λεπτά μετά τις 17:00 το απόγευμα οι κουκουλοφόροι έσπασαν τις βιτρίνες κεντρικού ξενοδοχείου. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές. Δύο αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες τραυματίες.
17:36 Χορεύουν στην Πλατεία Συντάγματος οι Αγανακτισμένοι... Απίστευτες σκηνές στο κέντρο της Αθήνας!
17:28 Νέα αναταραχή. Στη Λ. Αμαλίας οι δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούονται με τους αντιεξουσιαστές. Λίγα μέτρα πιο κάτω οι Αγανακτισμένοι κρατούν τη συγκέντρωση ειρηνική.
17:23 Τα πράγματα στο Σύνταγμα έχουν ηρεμήσει. Οι Αγανακτισμένοι επέστρεψαν στην Πλατεία Συντάγματος.
17:21 Πληροφορίες αναφέρουν ότι τηλεοπτικό συνεργείο βρήκε άδεια θήκη πιστολιού αστυνομικού.
17:18 Νέα επεισόδια στο Σύνταγμα. Το πλήθος σπρώχνει τώρα τα ΜΑΤ προς την Φιλελλήνων.

16:56 Επιδρομή στο ξενοδοχείο «King George», στη πλατεία Συντάγματος. Οι άγνωστοι κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία του ξενοδοχείου, εισέβαλαν στο εσωτερικό του και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στον χώρο υποδοχής. Όπως έγινε γνωστό, ομάδες ακραίων στοιχείων «κατέβασαν» τζαμαρίες και προκάλεσαν ζημιές και σε άλλα ξενοδοχεία του Συντάγματος.
16:30 "Μάχες" σώμα με σωμα, μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών
16:10 Δεκαοκτώ προσαγωγές και δύο συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι τώρα από την αστυνομία
15:58 Αυτή τη στιγμή την πλατεία Συντάγματος ελέγχουν οι κουκουλοφόροι.
15:53 Οκτώ τραυματίες διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό από τα επεισόδια, που σημειώνονται από νωρίς το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, στο περιθώριο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Αγανακτισμένων πολιτών.
15:33 Κλεφτοπόλεμος στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Ένταση μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών
15:20 Ένταση και επεισόδια αυτή την στιγμή στην συμβολή της οδού Σταδίου με την Πλατεία Συντάγματος.
14:56 Οι κουκουλοφόροι στήνουν οδοφράγματα στην κάτων πλευρά της Πλατείας Συντάγματος
14:54 Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στο υπουργείο Οικονομικών
14:53 Επεισόδια στην Καραγιώργη Σερβίας . Οι κουκουλοφόροι πετούν πέτρες και έχουν βάλει φωτιά σε μηχανάκια.
14:41 Ομάδα περιφρούρησης των «αγανακτισμένων» έχει παραταχθεί ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
14:11 Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένας τραυματίας από μαχαίρι που έχει μεταφερθεί ήδη στο Γενικό Κρατικό.
14:06 Συμπλοκές μεταξύ ακροδεξιών και αναρχικών στην πλατεία Συντάγματος
14:02 Πριν από λίγο ένας άνδρας των ΜΑΤ τραυματίστηκε, πιθανότατα από αντικείμενο, που πέταξαν οι κουκουλοφόροι.
13:50 Τα πνεύματα ηρέμησαν προς στιγμή.
13:47 "Μάχες" μεταξύ αγανακτισμένων και κουκουλοφόρων, οι οποίοι πότε υποχωρούν και πότε επιτίθενται.
13:38 Οι αγανακτισμένοι επιστρέφουν στην Λ. Αμαλίας, αφού καθάρισε η ατμόσφαιρα από τα χημικά.
13:21 Συνεχίζεται η ένταση μπροστά στην πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλωτές υποχώρούν προς την πλατεία λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών από την πλευρά των αστυνομικών.
13:16 Ο κόσμος απώθησε βιαίως τους κουκουλοφόρους, συμπλοκές στην Αμαλίας.
13:13 Περίπου 30 - 50 κουκουλοφόροι έχουν ανοίξει "διάλογο" με τις αστυνομικές δυνάμεις, εκτόξευση αντικειμένων από την πλευρά των διαδηλωτών και χρήση χημικών από πλευράς αστυνομίας
13:08 H ένταση συνεχίζεται στην Ρηγίλλης με χρήση χημικών και κυνηγητό μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.
12:49 Μεγάλη ένταση στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Βασιλίσσης Σοφίας, όπου οι διαδηλωτές «έσπασαν» τον αστυνομικό κλοιό και αυτή την ώρα συγκρούονται με άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι κάνουν χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν.
12:46 Οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πλησιάσουν το Προεδρικό Μέγαρο όπου θα συναντηθούν Παπανδρέου-Παπούλιας
12:43 Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τον κόσμο μπροστά από το τοίχος
12:38 Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Ρηγίλλης, κοντά στην οικία του Κ. Μητσοτάκη
12:35 Χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις στην Λ. Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά στον μεταλικό φράχτη.
12:15 Οι διαδηλωτές άνοιξαν κερκόπορτα στον μεταλικό φράχτη επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας
Ένταση κατά την είσοδο βουλευτών στη Βουλή
Μικροένταση προκλήθηκε τη στιγμή που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού όταν διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον του πέταξαν μπουκάλια να νεράντζια. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και με οχήματα τα οποία μετέφεραν βουλευτές, οχήματα τα οποία μπαίνουν στην Βουλή από την οδό Ζαλοκώστα.
Πρίν από λίγα λεπτά η πορεία του ΠΑΜΕ στην οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις συμμετέχουν περισσότερα από 10.000 άτομα έφτασε από την κάτω πλευρά της πλατείας. Ενώ από την πάνω πλευρά έχουν ήδη συγκεντρωθεί περίπου 6.000 άτομα μπροστά στον μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν στήσει κλούβες σε πολλούς δρόμους, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές και διευκολύνοντας τους βουλευτές που θέλουν να φτάσουν στη Βουλή, ενώ κατά μήκος της Βας. Κωνσταντίνου έχουν παραταχθεί 1.200 μηχανές της αστυνομίας.Ένταση επικράτησε στη Β. Κωνσταντίνου, στο ύψος της Ρηγίλλης, όταν διαδηλωτές εντόπισαν ομάδα βουλευτών που κατευθυνόταν προς το κοινοβούλιο. Τα ΜΑΤ επενέβησαν για να μη λάβει περαιτέρω έκταση το επεισόδιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν και σε προσαγωγές.
Κλειστός είναι και ο Εθνικός Κήπος.
Από τα ξημερώματα δρόμοι γύρω από τη Βουλή είναι κλειστοί με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία.
Σύμφωνα με την τροχαία είναι κλειστή η οδός Ακαδημίας από το ύψος της Κανάρη, η Αμαλίας από τη Συγγρού και η Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον.
Οι «Αγανακτισμένοι έχουν δώσει ραντεβού από αυτή την ώρα σε τρία σημεία, προγραμματίζοντας αποκλεισμό της Βουλής. Τα σημεία συνάντησης είναι το Παναθηναϊκό Στάδιο, η πλατεία Συντάγματος και ο σταθμός του μετρό στον Ευαγγελισμό, ο οποίος ωστόσο θα παραμείνει ανοιχτός.
Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 11.30 με τους Αγανακτισμένους κατά της αυτοκινητοπομπής του πρωθυπουργού.
Σηκώνουν τείχος γύρω από τη Βουλή
Η αστυνομία λαμβάνει μέτρα ούτως ώστε κανείς να μην μπορεί να το προσεγγίσει. Ήδη έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους μεταλλικά κάγκελα ενώ πληθαίνουν οι άνδρες των ΜΑΤ και οι κλούβες.
«Συναγερμός» έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ.. Περίπου 5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για τις κινητοποιήσεις. Βασικός στόχος του σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. είναι από τη μία να μην προκληθούν επεισόδια και ταυτόχρονα να μην υπάρξει αποκλεισμός της Βουλής όταν συζητείται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης είναι ότι έχουν έχουν κληθεί στην Αθήνα 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί απ' όλο το προσωπικό να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: