Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Σε εξέλιξη η γιορτή του αθλητισμού και της διαφορετικότητας


Σε εξέλιξη η τελετή έναρξης των Special Olympics 2011 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Δέκα χιλιάδες αθλητές και μέλη των αποστολών από 183 χώρες που συμμετέχουν στους Special Olympics 2011 παρελαύνουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.Νωρίτερα, όλοι οι θεατές μέτρησαν αντίστροφα, ξέσπασαν σε επευφημίες, ενώ το
Σε εξέλιξη η γιορτή του αθλητισμού και της διαφορετικότητας
στάδιο φωτίστηκε από πυροτεχνήματα, καθώς ξεκίνησε η τελετή έναρξης των Special Olympics 2011. Την είσοδό τους στο στάδιο έκαναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Πρόεδρος του κινήματος των Special Olympics Τίμ Σράιβερ και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Δεσποτοπούλου υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία αγήματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.
Κατόπιν ακολούθησε εντυπωσιακό μουσικό δρώμενο με εθελοντές-ερμηνευτές από την Κρήτη με πύλινους αμφορείς και πυροτεχνήματα, στο οποίο συμμετείχε ο πρωταθλητής της άρσης βαρών των Special Olympics Πρ. Πιατόπουλος.
Από πολύ νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε η προσέλευση του κόσμου στο Παναθηναϊκό στάδιο το οποίο φιλοξενεί την τελετή έναρξης . Ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός το οποίο φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και διατρανώνει το μήνυμα για σεβασμό στη διαφορετικότητα. Στο Ζάππειο παραβρίσκονται οι διεθνείς αποστολές, οι οποίες προετοιμάζονται για τη μεγάλη παρέλαση, ενώ πλήθος κόσμου συρρέει για να παρακολουθήσει αυτό το παγκοσμίου εμβέλειας γεγονός. Στις κερκίδες του Σταδίου οι οποίες γεμίζουν με χιλιάδες επισκέπτες, πρόκειται να παραβρεθούν εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες για να παρακολουθήσουν την τελετή και να χειροκροτήσουν τους 10.000 αθλητές με τα μέλη των αποστολών τους από 183 χώρες του κόσμου. Ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των Αγώνων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, η Τζίλ Μπάιντεν, σύζυγος του αντιπροέδρου της Αμερικής και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο.
 Το pre-show της τελετής έναρξης παρουσιάζουν ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης με την δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου και τον Γιάννη Στρατηγόπουλο αθλητή ιστιοπλοΐας. Μουσικά συγκροτήματα «ζεσταίνουν» την ατμόσφαιρα, προετοιμάζοντας τους θεατές για το μεγάλο γεγονός της τελετής έναρξης. Τη σκυτάλη τότε θα πάρουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως η διακεκριμένη τραγουδίστρια Βανέσα Γουίλιαμς, και ο «δικός» μας Μάριος Φραγκούλης. Τη μουσική επένδυση της βραδιάς πρόκειται να αναλάβουν ο θρύλος της μουσικής Στίβι Γουόντερ, και ο τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο ο οποίος μαζί με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα ερμηνεύσουν ζωντανά σε παγκόσμια πρώτη μετάδοση το ειδικά γραμμένο από τον Στέφανο Κορκολή, επίσημο τραγούδι των αγώνων. Ειδικές παρουσιάσεις θα κάνουν η Μαρία Μενούνος και η Κινέζα ηθοποιός Ζανγκ Ζιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: