Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Επιμένουν… ειρηνικά


Μία ημέρα μετά τα θλιβερά επεισόδια οι Αγανακτισμένοι δηλώνουν και πάλι παρόντες στο Σύνταγμα και επιστρέφουν στο σημείο για να βροντοφωνάξουν την εναντίωσή τους στην οικονομική εξαθλίωση που βιώνουν, η οποία μάλιστα θα γίνει ακόμα χειρότερη,
Επιμένουν… ειρηνικά
μετά την υπερψήφιση τόσο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αλλά και του εφαρμοστικού νόμου.
Το ραντεβού για απόψε ήταν στις 18:00, σε ένα Σύνταγμα που αν και συμμαζεύτηκε από τα επεισόδια, μυρίζει ακόμα χημικά. Οι Αγανακτισμένοι στην πλατεία Συντάγματος επανέφεραν την τάξη. Επισκεύασαν τις σκηνές τους, τα ιατρεία, τις μονάδες φαγητού και όλο το μικρό χωριό που είχαν δημιουργήσει.
Λίγο μετά τις 18:30 η λεωφόρος Αμαλίας έκλεισε και οι διαδηλωτές πήραν τις θέσεις τους απέναντι από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και το Κοινοβούλιο. Άξιο αναφοράς είναι ότι οι αστυνομικοί λίγο μετά τις 20:00 έβγαλαν το τείχος, αφού είδαν ότι η διαδήλωση είναι ειρηνική. Με αυτό τον τρόπο οι δυνάμεις της αστυνομίας έδειξαν διάθεση καλής θέλησης.
Πάντως να σημειώσουν ότι λίγο πριν τις 22:οο υπήρξε ένταση μέσα στην πλατεία με αψημαχίες. Αιτία στάθηκε ένα πανό του ΚΚΕ μλ, το οποίο σήκωσαν 15 με 20 άτομα. Μετά από ένταση και διαβουλεύσεις το πανό κατέβηκε και ηρεμία στην πλατεία επανήλθε. Περίπου την ίδια ώρα κοντά στα 30.000 άτομα βρέθηκαν στους Αγανακτσμένους.
Από τις 19:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν το δικό τους συλλαλητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: