Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

«Καλλικράτης»: Ετοιμάζουν ενοποίηση επιμελητηρίων


Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ετοιμάζει «ξεσκόνισμα» στο θεσμό των επιμελητηρίων, στα πλαίσια της αναμόρφωσης της νομοθεσίας. Οι πρώτες συζητήσεις άρχισαν πριν ένα χρόνο και το Υπουργείο ζήτησε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και τα επιμελητήρια όλης της χώρας να καταθέσουν τις απόψεις τους μέχρι τις 17 Ιουνίου 2011.
«Καλλικράτης»: Ετοιμάζουν ενοποίηση επιμελητηρίων
Από τον Απρίλιο 2011, έχει συγκροτηθεί αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή και ορίστηκε προθεσμία έως 30 Ιουνίου 2011 για την περάτωση του έργου της.
Τα επιμελητήρια στα έγγραφά τους σημειώνουν ότι έχουν στείλει επανειλημμένα τις θέσεις τους για την αναμόρφωση της επιμελητηριακής νομοθεσίας, οπότε η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή, όπως εκτιμούν, μπορεί να προχωρήσει ταχύτατα προς την ολοκλήρωση του έργου της.
Οδηγός σ' αυτήν την πορεία, όπως αναφέρει το Επαγγελματικό Επιμελητηρίο Πειραιά, θα μπορούσε να είναι ο αυτοδιοικητικός «Καλλικράτης», η φιλοσοφία του οποίου (ως ενοποίηση μονάδων δημόσιας διοίκησης) να μεταφερθεί στον επιμελητηριακό χώρο, ώστε να λειτουργεί μόνο ένα Επιμελητήριο ανά νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: