Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Η ώρα του μεγάλου ΟΧΙ Συνδικάτα και «αγανακτισμένοι» στη «μάχη» κατά του Μεσοπρόθεσμου


Η 15η Ιουνίου είναι η ημέρα της μεγάλης «μάχης» ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Γενική απεργία για την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.
 
Η ώρα του μεγάλου ΟΧΙ
Παράλληλα το ΠΑΜΕ καλεί σε γενική απεργία και σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στις 11 στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.
Οι συνδικαλιστικές ενώσεις «καταδικάζουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των άδικων, άνισων και αντικοινωνικών μέτρων της Κυβέρνησης και ζητούν άμεσα την απόσυρσή του» ενώ δείχνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και την ψήφισή του.
Από την 24ωρη απεργία αναμένεται να κατεβάσουν «ρολά» ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας ενώ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, αντιδρώντας στις αποκρατικοποιήσεις. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες υγείας πρόνοιας.
Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενώ η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία προκήρυξε πανοδοντιατρική απεργία.
Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν μικρομεσαίοι και έμποροι, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00.
Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Απεργούν, ακόμα, οι υπάλληλοι των τραπεζών.
Τα πλοία θα είναι όλο το 24ωρο δεμένα λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Με εξαίρεση ΟΣΕ και Προαστιακό, που θα ακινητοποιηθούν καθ’ όλο το 24ωρο, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν να συμμετάσχουν με ολιγόωρες στάσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για τα συλλαλητήρια.
ΗΣΑΠ: Οι συρμοί στη Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) θα κινηθούν από τις 08:00 έως τη λήξη της βάρδιας, τα τρένα στις Γραμμές 2 & 3 (ΑΜΕΛ) θα κινηθούν κανονικά όλη τη διάρκεια της ημέρας και το Τραμ Θα λειτουργήσει από τις 06:00 έως τις 24:00.
Στο επιβατικό κοινό προτείνεται, για να μην προκληθεί συνωστισμός και προς αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος που μπορεί να προκύψει από αυτόν, να αποφεύγει ως προορισμό τον σταθμό του Συντάγματος και να προτιμά τους σταθμούς Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη για τη Γραμμή 2, τους σταθμούς Ευαγγελισμό και Μοναστηράκι για τη Γραμμή 3, καθώς και το σταθμό Συγγρού Φιξ για το Τραμ.
Αγανάκτηση
Οι «Αγανακτισμένοι» στην Λαϊκή τους συνέλευση αποφάσισαν, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στις 15 Ιουνίου με “τρία μεγάλα ραντεβού” μπροστά στη Βουλή, στο σταθμό του μετρό «Ευαγγελισμός» και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 7 το πρωί. Μέσα στα σχέδια τους είναι η περικύκλωση της Βουλής την ώρα που γίνεται η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Επίσης καλούν τον κόσμο να απέχει την ημέρα αυτή από την αγορά καταναλωτικών αγαθών.
“Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το Μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μαΐου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά.
Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του real-democracy.gr
«24 ώρες στο δρόμο!
Δίνουμε τη δική μας ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ
15 Ιουνίου περικυκλώνουμε τη Βουλή
Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα.
Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μάη. Πρώτος σταθμός η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω.
Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα. Δίνουμε τρία μεγάλα ραντεβού:
Όλοι την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 7 το πρωί:
1. Μπροστά στη Βουλή.
2. Στο μετρό Ευαγγελισμός.
3. Στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου οργώνουμε την Αθήνα για να μεταφερθεί παντού το κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος. Δίνουμε από τώρα αγωνιστικό ραντεβού για τη μέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.
Να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή:
ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος
11 Ιουνίου 2011»
Στο Καστρί το "Πόρτα-Πόρτα"
Διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού οργανώνει την Τετάρτη το κίνημα "Πόρτα-Πόρτα". Η συγκέντρωσή τους έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στο Καστρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: