Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Κι όμως είναι ακόμα εκεί.


Τι κι αν έγινε ανασχηματισμός. Τι κι αν έφυγε ο Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομίας και ήρθε ο Βενιζέλος, τα προβλήματα παραμένουν. Ο Ελληνικός λαός έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα στη φτώχια και την ανεργία και δε μπορεί να ανασάνει.
Κι όμως είναι ακόμα εκεί...
Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com
Τους «αγανακτισμένους» στις πλατείες δεν τους νοιάζουν «κύριοι» τα πρόσωπα και τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Όλα αυτά είναι για κατανάλωση.
Τους ενδιαφέρει να έχουν τα βασικά τουλάχιστον για να ζήσουν τα παιδιά του. Μην κρυβόμαστε, μέχρι και τα βασικά στερείται πλέον ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.
Ο λαός ζητά αξιοπρέπεια και δημοκρατία και θα συνεχίσει να τα ζητά στις πλατείες και στις γειτονιές. Το Μεσοπρόθεσμο που με περηφάνια παρουσιάζει ο Παπανδρέου και οι «παρέες του», όπως είπε και η Βάσω Παπανδρέου χθες, όλοι γνωρίζουν πως θα βάλει οριστική «ταφόπλακα» στα νοικοκυριά, αφού μισθοί και συντάξεις θα μειωθούν δραματικά.
Για να συνοψίσουμε, λίγο νοιάζει τον κόσμο ο ανασχηματισμός και τα διαγγέλματα του πρωθυπουργού που πλέον είναι στην ημερήσια διάταξη. Η μάχη θα συνεχίσει να δίνεται στις πλατείες καθημερινά. Τα συνθήματα θα συνεχίσουν να ηχούν και να ενοχλούν τους θαμώνες του καφενείου της Βουλής .
Όλη αυτή η αλλαγή και οι τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να «χρυσώσει» το χάπι για τους «Αγανακτισμένους». Το μνημόνιο είναι ακόμα εδώ και μάλιστα, όπως εκτιμάται, έχει πλέον μία κυβέρνηση η οποία είναι έτοιμη να το εκτελέσει στο ακέραιο. Να μην ξεχνάμε πως οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται να μας δώσουν πολλά λεφτά, πάντα δανεικά, με αντάλλαγμα το μνημόνιο 2. Με απλά ελληνικά μνημόνιο 2, σημαίνει περισσότερη φτώχεια σε σημείο εξαθλίωσης.
Έτσι, οι Αγανακτισμένοι, που βλέπουν το μήνυμά τους να φέρνει τρικυμίες, είναι ακόμα εκεί! Για 25η ημέρα κρατούν το σημείο μηδέν και στέλνουν συνεχόμενα ηχηρά μηνύματα. Η ζωή τους δε θα καλυτερέψει μετά τον ανασχηματισμό και το γνωρίζουν.
Θα παραμείνουν, λοιπόν, στο Σύνταγμα, θα βροντοφωνάζουν «ουστ» και θα προσπαθούν για την μεγάλη και την ουσιαστική αλλαγή. Να σημειώσουμε ότι στην πολιτική οι αλλαγές με ειρηνικό τρόπο δεν επιτυγχάνονται από τη μία ημέρα στην άλλη. Για να περάσει η χώρα σε μία αληθινή δημοκρατία, όπως ζητούν οι Αγανακτισμένοι χρειάζεται αγώνας, που όπως απέδειξαν είναι διατεθειμένοι να τον δώσουν.
Στη σημερινή συγκέντρωση βρέθηκε μαζί με τους Αγανακτισμένους και ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος δήλωσε ότι στην άμεση δημοκρατία όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, ανήκουν στο λαό, και ασκούνται από τον λαό. "Μια καινούρια Ελλάδα γεννιέται, η Ελλάδα της άμεσης δημοκρατίας", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: