Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Έχετε αποτύχει παταγωδώς


Για πλήρη αποτυχία της ελληνικής οικονομίας κάνει λόγο η έκθεση που εξέδωσαν από κοινού για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πλέον, η 5η δόση του δανείου προς την χώρα μας είναι πολύ πιθανό να μην αποδεσμευτεί, αν δεν παρθούν τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Έχετε αποτύχει παταγωδώς
Βασικό μέλημα είναι να διορθωθεί η υποχρηματοδότηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Η τρόικα προειδοποίησε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην πετύχει τους στόχους της σε ότι αφορά τη μείωση του ελλείμματος, αν δεν πάρει τα μέτρα σταθεροποίησης, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις σχετικά με την ύφεση δεν επαληθεύτηκαν. Η ύφεση δηλαδή αποδείχθηκε μεγαλύτερη από ότι τελικά υπολογίζονταν.
Όπως αναφέρει και το Reuters η έκθεση σημειώνει: «Η χρηματοδοτική στρατηγική χρειάζεται να επανεξεταστεί. Δεδομένης του ότι απέχει πολύ η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δανεισμού το 2012, το πρόγραμμα προσαρμογής είναι σήμερα υποχρηματοδοτημένο. Η επόμενη αποδέσμευση δεν μπορεί να λάβει χώρα έως ότου επιλυθεί το ζήτημα της υποχρηματοδότησης αυτής».
Σύντομα - αναφέρει η τρόικα - θα συσταθεί με μέλη που θα διορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης η υπηρεσία αποκρατικοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: