Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

«Άκαρπη» η συνάντηση ΓΕΝΟΠ-Βενιζέλου


Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου με την ΓΕΝΟΠ. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ θα κλιμακωθούν και η απεργία θα συνεχιστεί έως τις 30 Ιουνίου, οπότε αναμένεται η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου.
«Άκαρπη» η συνάντηση ΓΕΝΟΠ-Βενιζέλου
«Η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της, ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ μετά τη συνάντηση, ενώ ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Κ. Κατσαρός μίλησε για αδιαλλαξία από την πλευρά της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, που προβλέπει πώληση του 17% των μετοχών (από το 51% που ελέγχει το Δημόσιο) ή περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.
Δεν αποκλείονται από αύριο μεγαλύτερης έκτασης διακοπές ρεύματος, αν οι απεργοί θέσουν εκτός λειτουργίας περισσότερες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.
Η ΓΕΝΟΠ πρόκειται να προσβάλει και με νομικά μέσα την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, επικαλούμενη το γεγονός ότι η Πολιτεία έχει αναγνωρίσει πως η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.
Συνδικαλιστές ανέφεραν, εξάλλου, ότι το πρωί διαπιστώθηκε πως χάθηκαν ή εκλάπησαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές από το γραφείο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Α. Ζερβού.
Η υπόθεση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ερευνάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: