Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

«Οι Έλληνες χρειάζονται υπομονή. Θα βοηθήσουν και οι ΗΠΑ»


Κατά τη συνάντηση που έχουν οι Μπάρακ Ομπάμα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος  δεσμεύτηκε να βοηθήσει την Ελλάδα, ενώ η Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι έχει βρεθεί ο τρόπος να βοηθηθούν τα μέλη της Ε.Ε που έχουν προβλήματα.
«Οι Έλληνες χρειάζονται υπομονή. Θα βοηθήσουν και οι ΗΠΑ»
Σε δηλώσεις του ο αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνέντευξη Τύπου, στις συνομιλίες που είχαν στο Λευκό Οίκο οι δύο ηγέτες, συμφώνησαν πως «δεν μπορεί να επιτραπεί στα προβλήματα της ευρωζώνης να θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη».
Ο πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε ότι, οι ΗΠΑ "θα συνεργαστούν" στην προσπάθεια επίλυσης του ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος, και μέσα από το ΔΝΤ.
 

Στην ατζέντα των συνομιλιών όπως άλλωστε είχε δημοσιοποιηθεί, βρισκόταν και το θέμα της Λιβύης όπου ο Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι η πίεση κατά του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι θα ενταθεί μέχρι να φύγει.«Η καγκελάριος και εγώ ήμασταν πολύ σαφείς. Ο Καντάφι πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία και να την παραδώσει στους Λίβυους και η πίεση θα ενταθεί μέχρι να το κάνει» ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτηρίζοντας ζήτημα χρόνου την απομάκρυνση του Καντάφι.Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην "σημαντική" πρόοδο που έχει σημειωθεί στην προσπάθεια του ΝΑΤΟ να προστατεύσει τους Λίβυους αμάχους και τους εξεγερμένους από τις επιθέσεις των υποστηρικτών του Καντάφι "Αυτό που βλέπετε στην χώρα είναι μία τάση οι δυνάμεις του καθεστώτος να απωθούνται, να αποδυναμώνονται. Πιστεύω ότι είναι απλώς ζήτημα χρόνου ο Καντάφι να φύγει" πρόσθεΗ γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης που χρειάζονται την αλληλεγγύη της Γερμανίας θα πρέπει να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές. «Η Ευρώπη αποτελεί σφραγίδα της ταυτότητάς μας. Πρέπει να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική, στο σύνολό της, ώστε να γίνει πραγματικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: