Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Το πρώτο ζωντανό laser στον κόσμο


Σύντομα οι άνθρωποι θα έχουν την ικανότητα να βγάλουν laser απο τα μάτια τους. Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστόνη έχουν δημιουργήσει το πρώτο γενετικά
Το πρώτο ζωντανό laser στον κόσμο
μεταλλαγμένο ζωντανό λέιζερ στον κόσμο.
Μιλούν για ένα ζωντανό κύτταρο που μπορεί να εκπέμπει ακτίνες λέιζερ. Σύμφωνα με τα όσα πιστεύουν οι επιστήμονες, αυτό το κύτταρο θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί μέσα σε ένα ζωντανό οργανισμό και να καταστρέψει μέσω laiser άρρωστα κύτταρα.
Βασισμένη στην προηγούμενη ανακάλυψη βραβευμένη με νόμπελ Green Fluorescent Protein (πράσινη φθορίζουσα πρωτεΐνη -GFP), αυτό το κύτταρο θα παει την επιστήμη ένα βήμα πιο πέρα.
Το GFP έχει ενσωματωθεί σε ζωντανά ανθρώπινα κύτταρα και ο στόχος είναι να παράγουν φως σε μορφή laser.
Οι οπτική φυσικοί στη Βοστώνη έχουν ένα γενετικό κύτταρο που μπορεί να παράγει laser και το βλέπεις ακόμα και με γυμνό μάτι. Η εργασία τους παρουσιάστηκε στο τεύχος Ιουνίου του Nature Photonics.
«Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε χρησιμοποιήσει βιολογικά υλικά για την κατασκευή ενός λέιζερ και να μπορέσει κάτι τόσο ζωντανό να παράγει φως», είπε ο Δρ Seok-Hyun Yun, ο οποίος, μαζί με τον συνάδελφό του Malte διμιουργησαν το «ζωντανό» laser.

Δεν υπάρχουν σχόλια: