Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Πλατεία vol. 17


Οι Αγανακτισμένοι έδωσαν και σήμερα ραντεβού στις πλατείες. Για 17η ημέρα οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για το μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα οικονομικής πολιτικής, ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι η συγκέντρωση της Κυριακής. Λόγω του τριημέρου
Πλατεία vol. 17
 του Αγίου Πνεύματος πολύς κόσμος αναμένεται να φύγει από την Αθήνα και μένει να δούμε αν αυτή η έξοδος θα πλήξει τους Αγανακτισμένους.
Το σημαντικό της Παρασκευής ήταν το συμβούλιο των Αγανακτισμένων, όπου οι πολίτες παίρνουν τον λόγο και αναφέρονται στα θέματα που τους απασχολούν. Όσα λέγονται καταγράφονται στα πρακτικά και έτσι το συμβούλιο παίρνει τις ανάλογες αποφάσεις.
Η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη από τους διοργανωτές σε μία «μεγάλη λαϊκή διαβούλευση και ενημέρωση σχετικά με τη Δανειακή Σύμβαση και την αντιμετώπιση του Χρέους».
Βασικοί ομιλητές ο Νότης Μαριάς αναπληρωτής Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης , ο οποίος ανέλυσε τους όρους της δανειακής σύμβασης και τρεις οικονομολόγοι καθηγητές Πανεπιστημίου, οι κ.κ. Λεωνίδας Βατικιώτης (λέκτορας στο Varna free University της Κύπρου), Κώστας Λαπαβίτσας (καθηγητής Πανεπιστήμιου του Λονδίνου) και Σπύρος Λαπατσιώρας (λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης) οι οποίοι ανέπτυξαν προτάσεις αντιμετώπισης του δημοσίου χρέους και των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: