Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Στέλνουν τον Άκη στο σκαμνί


Παραπέμφθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την ψηφοφορία στη Βουλή και πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων. Οι βουλευτές με ψήφους 216 Ναι, 9 Όχι και 7 παρών στέλνουν
Στέλνουν τον Άκη στο σκαμνί
ουσιαστικά τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ στο ειδικό δικαστήριο. Ο Α. Τσοχατζόπουλος κατά την ομιλία του δεν δέχτηκε καμιά από τις κατηγορίες που του προσάπτει το πόρισμα της επιτροπής, ενώ τόνισε πως δεν τον παραπέμπει το κόμμα του αφού, πλέον το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με το κόμμα που υπηρέτησε. Επίσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου, ενώ κατήγγειλε σκευωρία εις βάρος του από τα δυο μεγάλα κόμματα.

Σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών ο Άκης Τσοχατζόπουλος παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί επί της παραγραφής ή μη των αποδιδόμενων σε αυτόν αδικημάτων και ακολούθως για την παραπομπή του ή μη στο Ειδικό Δικαστήριο ή εφ’ όσον προκύψει διαχωρισμός των αδικημάτων για τυχόν εκ νέου παραπομπή στην τακτική δικαιοσύνη κάποιας από τις κατηγορίες.
Η συνεδρίαση της Βουλής
Υπέρ της άσκησης δίωξης κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου τάχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας παράλληλα την πλειοψηφία για χειρισμούς που συρρίκνωσαν την έκταση της έρευνας που προδιέγραψε το σχετικό εισαγγελικό αίτημα και περιόρισαν τον κατηγορητήριο στον πρώην υπουργό.
Σημειώνεται επίσης, η διακριτή στάση του ΛΑΟΣ, ο οποίος, συνεπής στην προηγούμενη στάση του, δήλωσε πως διαφωνεί με την άσκηση δίωξης εκ μέρους της Βουλής, προκρίνοντας την παραπομπή του κ. Τσοχατζόπουλου στην τακτική Δικαιοσύνη.
«Δεν γίνομαι βολικός ένοχος με κουρελόχαρτα της κάθαρσης. Αυτό το ΠΑΣΟΚ που κατέστη συνώνυμο του ελληνικού μαρτυρίου δεν είναι το κόμμα μου», δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος .
Δηλώνοντας "αθώος" και την επισήμανση προς τους "πρώην συντρόφους του", ότι δεν θα καταφέρουν να τον καταστήσουν «βολικό ένοχο με κουρελόχαρτα της κάθαρσης», εμφανίστηκε στη Βουλή, ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «μνημείο πλαστογράφησης της αλήθειας» το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων, με το οποίο προτείνεται η παραπομπή του.
Ταυτόχρονα, ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να αποκαλύψει την πολιτική του δίωξη με νομικό μανδύα, ενώ υποστήριξε ότι «η παράσταση αυτή θα έχει απρόσμενο τέλος για τους αφανείς και εμφανείς πρωταγωνιστές της». Επιτέθηκε δε, σε στο κυβερνητικό κόμμα, υποστηρίζοντας ότι «αυτό το ΠΑΣΟΚ που κατέστη συνώνυμο του μαρτυρίου του ελληνικού λαού δεν είναι το κόμμα του».
Στην εικοσάλεπτη ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για "σκευωρία" και "ανήθικο κατηγορητήριο", δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για την παραγγελία των υποβρυχίων και καλώντας ονομαστικά να έρθουν να μιλήσουν στη Βουλή γι΄ αυτό τον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, και τους υπουργούς Θόδωρο Πάγκαλο, Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο Δημήτρη Ρέππα, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Κώστα Σκανδαλίδη και Γιάννη Μαγκριώτη.
«Η παρουσία μου εδώ δεν σημαίνει νομιμοποίηση της παρωδίας κάθαρσης και ευτελισμού των θεσμών. Βρίσκομαι εδώ για να απογυμνώσω το διάτρητο, προκατασκευασμένο πόρισμα και τη βολική και κάλπικη εικονική πραγματικότητα που σας παρουσίασαν», τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε "τεράστιο ψεύδος" και "παράνομο συμπέρασμα" ότι δωροδοκήθηκε. Απέκρουσε δε την κατηγορία ότι πήρε παράνομα περιουσιακά ωφελήματα από την εταιρία "Φέροσταλ" για την διευκόλυνση της, σημειώνοντας ότι «διευκόλυνση χωρίς επηρεασμό των μελών του ΚΥΣΕΑ και του Α.Ν.Σ. δεν γίνεται», και ότι «δεν υπάρχει ουδεμία μαρτυρία περί δωροδοκίας μου».
«Σε όλο το πολυσέλιδο μυθιστόρημα δεν υπάρχει ούτε ένα πραγματικό στοιχείο ή έστω ένδειξη ότι έχω οποιαδήποτε σχέση με κάποια εταιρία», ανέφερε ο πρώην υπουργός και χαρακτήρισε « άλμα στο κενό και αυθαίρετο τον συσχετισμό των εμβασμάτων της εταιρίας "Τορκάσο" με τις παράνομες πληρωμές της "Φεροστάλ"». Απέρριψε επίσης την κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του προσάπτουν όπως είπε χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς καν το πόρισμα του ΣΔΟΕ.
«Μπήκαμε σε μια εποχή όπου τα ψέματα τέλειωσαν και η βοή από τον κόσμο βρίσκει ολοένα και πιο διαφορετική απήχηση. Αυτό που κατάλαβαν κάποιοι είναι ότι ο κόσμος ζητά εξιλαστήρια θύματα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι ζητά να πληρώσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια του τόπου. Βρήκαν νομίζουν το μέσο για να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και να αποπροσανατολίσουν το λαό. Θεωρούν ότι χτυπώντας και εξοντώνοντας με, με κουρελόχαρτα της κάθαρσης θα γλιτώσουν οι ίδιοι», υπογράμμισε ο κ. Τσοχατζόπουλος ενώ συμπλήρωσε:
«Σήμερα, το λεγόμενο ΠΑΣΟΚ, πολιτικά παραμορφωμένο, απομονωμένο, δημοκρατικά και οργανωτικά αποστεωμένο, κατέληξε σε αυτό που λέει ο λαός «κακό χωριό τα λίγα σπίτια» και σε ενός ανδρός αρχή. Γι΄ αυτό νομίζουν θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση με δική μου ενοχοποίηση. Θα τους απογοητεύσω, όμως, γιατί είμαι αθώος».
Τοποθετήσεις
Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ξεκίνησε την τοποθέτησή του με αναφορές στις λαϊκές κινητοποιήσεις που «βαράνε καμπανάκια» για το πολιτικό σύστημα και υπογράμμισε την ανάγκη «να αντιμετωπίσουμε με ευθύτητα την επιταγή της κοινωνίας που θέλει κάθαρση στο πολιτικό σύστημα και να τελειώσουμε με τις εκκρεμείς υποθέσεις που βρίσκονται ακόμα στα ντουλάπια της Δικαιοσύνης, για πολιτικά πρόσωπα».
Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην πολιτική διαδρομή του Άκη Τσοχατζόπουλου ως ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και αντέκρουσε τα επιχειρήματα που έχουν διατυπωθεί περί παραγραφής της υπόθεσης, ή περί συνταγματικής ασυλίας του, σημειώνοντας πως ο κ. Τσοχατζόπουλος προέβη σε αδικήματα που έγιναν «επ’ ευκαιρία των καθηκόντων του, αλλά όχι κατά την άσκηση των καθηκόντων του». Πλέον τούτων, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ολιγωρία του ΣΔΟΕ στο άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην υπουργού και προσκόμματα της Εισαγγελίας στη λειτουργία της Επιτροπής (με ανωμοτί κλήση όλων των μαρτύρων, δίνοντάς τους άλλοθι άρνησης κατάθεσης ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής). Χαρακτήρισε δε, «ντροπή για την Επιτροπή», να μην διαθέτει τα πρακτικά του ΚΥΣΕΑ, παρότι το ζήτησε δέκα φορές.
«Ο κ. Τσοχατζόπουλος οδήγησε τα πράγματα ώστε μόνος προμηθευτής να είναι το γερμανικό ναυπηγείο. Απεκρύβησαν και δεν ελέγχθησαν άλλες προσφορές από άλλες χώρες και εταιρείες (με κυρίαρχη την αγγλική πρόταση, με άμεσα παραδοτέα υποβρύχια). Έχουμε έναν πρώην υπουργό με τεράστια περιουσία, μέσα από μία διαδρομή παρένθετων προσώπων: ο ξάδελφός του, η λογίστριά του, ο φίλος από την Αμερική. Και ως δια μαγείας εμπλέκεται στην υπόθεση η Μονή Βατοπεδίου, που αγοράζει τα οικόπεδα που είχαν ξεπλύνει ο κ. Τσοχατζόπουλος και η συντροφιά του…» ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης και κατέληξε:
«Η ομόφωνη απόφαση της Βουλής, την οποία ελπίζω ότι θα έχουμε, με ψήφο υπέρ της παραπομπής, θα αποδείξει πως το πολιτικό σύστημα σ’ αυτήν τη χώρα δεν έχει πεθάνει, και πως όταν θέλει να βγάλει την κομματική προμετωπίδα, μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Και ως πρώτο βήμα, είναι απαραίτητη η υπερψήφιση για περαιτέρω έρευνα.
Ο εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Αντώνης Σκυλλάκος εστίασε στην αποφυγή της διερεύνησης του αδικήματος της απιστίας εκ μέρους του Άκη Τσοχατζόπουλου, καταλογίζοντας ευθύνες «για ευνόητους λόγους» και στα δύο μεγαλύτερα κόμματα γιατί «το μεγάλο πρόβλημα είναι και το τι έκαναν οι επόμενοι υπουργοί - και με την εφαρμογή των συμβάσεων και με τα αντισταθμιστικά».
«Η υπόθεση των υποβρυχίων είναι ένα απ’ τα συμπτώματα της σκανδαλώδους πολιτικής που εφαρμόστηκε επί χρόνια από την αμυντική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, που και τα δυο συρρικνώθηκαν και οδηγήθηκαν στην ιδιωτικοποίηση. Το ότι συρρικνώνεται η αμυντική βιομηχανία και τα ναυπηγεία μας πρόκειται για συνεχές και πολύ μεγάλο πάρτι, όπου διαγκωνίζονται πολλοί προμηθευτές. Ένα απ’ τα συμπτώματα ανταγωνιστικής συμπεριφοράς, αξιοποιήθηκε για να έχουμε το συγκεκριμένο σκάνδαλο και κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην υπουργό» ανέφερε ο κ. Σκυλλάκος.
Επίσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ παρατήρησε πως επιδείχθηκε βιασύνη εκ μέρους της πλειοψηφίας, να τελειώσει η υπόθεση σε τέσσερις εβδομάδες. «Γιατί δεν μας δόθηκε το περιθώριο άνεσης; Γιατί αν υπήρχε βιασύνη, θα έπρεπε να έρθει αμέσως στη Βουλή το θέμα. Δεν μας εμπόδιζε κανένας. Πέρασαν 25 μέρες από τότε που κατατέθηκε το πόρισμα και έρχεται σήμερα, αμέσως μετά τις συγκεντρώσεις και την μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση. Δεν προσφεύγει η κυβέρνηση σε επικοινωνιακά κόλπα, για να ασχοληθούμε με σοβαρά μεν, αλλά δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα;» αναρωτήθηκε ο κ. Σκυλλάκος.
Επί της ουσίας της υπόθεσης, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ έκρινε πως το να δοθούν τα ναυπηγεία στους Γερμανούς ήταν «προαποφασισμένο και μεθοδευμένο»: «Υπήρχαν οι Εγγλέζοι, οι Σουηδοί με έτοιμα υποβρύχια στο μισό κόστος, που θα αντικαθιστούσαν σταδιακά με καινούργια. Οι Γερμανοί, από υποκατασκευαστές εμφανίστηκαν ως κύριοι ανάδοχοι, απέφυγαν τον διαγωνισμό υπό το σχήμα της διακρατικής σύμβασης, κι έτσι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ να προχωρήσει με τα ναυπηγεία που σε δύο χρόνια έγιναν γερμανικά. Δεν αξιοποιήθηκαν ρήτρες και καταγγελίες, που προκύπτουν από την σύμβαση που ήταν απαράδεκτη εξ αρχής. Η γερμανική Δικαιοσύνη μιλά για μίζες 80 εκατ. ευρώ, αλλά το ΣΔΟΕ ανεβάζει το νούμερο (μαζί με τα αντισταθμιστικά οφέλη) στα 200-250 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν το έψαξε η Επιτροπή: το άφησε για την Επιτροπή Εξοπλισμών» ανέφερε ο κ. Σκυλλάκος.
Από πλευράς του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, ο Θανάσης Πλεύρης διευκρίνισε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην συνέχεια της συνεδρίασης, παραμένοντας στην αρχική του απόφαση αποχώρησης και από τις εργασίες της Επιτροπής.
Με βάση το κατατεθειμένο υλικό, ωστόσο, ο κ. Πλεύρης επεσήμανε πως δεν εξετάστηκε η πρόταση του εισαγγελέα όπως ήρθε και που αφορούσε τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τα λοιπά μέλη του ΚΥΣΕΑ και τους επόμενους υπουργούς και υφυπουργούς. «Κοινό επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ήταν πως συμφωνήσαμε να κάνουμε μια άλλη Επιτροπή που θα εξετάσει τις άλλες υποθέσεις. Η Επιτροπή αυτή δεν έχει συνεδριάσει - και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουμε εξάλειψη του αξιοποίνου. Γιατί οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν προχωρήσατε παράλληλα αυτήν την Επιτροπή; Φταίμε εμείς που σας καταγγέλλουμε για συγκάλυψη; Και μάλιστα όταν τα έχει ζητήσει η Εισαγγελία;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.
Ο Θ. Πλεύρης επικαλέστηκε την νομολογία με την οποία εξετάζεται η υπόθεση, για να υποστηρίξει πως το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, όπως και αυτό της παθητικής δωροδοκίας, δεν έχει σχέση με τα καθήκοντα του υπουργού - και ως εκ τούτου, η Βουλή στερείται αρμοδιότητας να ασκήσει δίωξη. «Όταν έρχεται το πόρισμα και λέει πως η παθητική δωροδοκία δεν έχει να κάνει με τα καθήκοντα του υπουργού, αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει ειδικό δικαστήριο, αλλά κοινά ποινικά δικαστήρια. Εμμέσως, αναγνωρίζεται πως η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα».
«Όλα αυτά τα θέματα, θα είχανε λυθεί αν είχαμε πάει με τον νέο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Μπορούσατε να είχατε ψηφίσει αυτό το νόμο και να περιμένατε να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ - κάτι που έγινε μία μέρα μετά την σύσταση της Επιτροπής» ανέφερε ο κ. Πλεύρης και κατέληξε: «Δεν θα συμμετάσχουμε στη συνέχεια. Πρέπει ο κ. Τσοχατζόπουλος να δικαστεί - να δικαστεί με τους όρους που ορίζει ο νόμος. Άπαξ και είναι δουλειά των δικαστηρίων να παραπεμφθεί στα τακτικά δικαστήρια. Άπαξ και δεν είναι, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε παραγραφές που υπήρξαν σε περιπτώσεις όπως στο Βατοπέδι».
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Θοδωρής Δρίτσας συμφώνησε με τους υπόλοιπους εισηγητές της ελάσσονος αντιπολίτευσης πως «η πρόταση και το πόρισμα χωλαίνει, κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο την διαχειρίστηκε κυρίως η κυβερνητική πλειοψηφία, με την ανοχή και συνηγορία της Νέας Δημοκρατίας».
Ο κ. Δρίτσας διαπίστωσε πως στο πόρισμα «κατά παράβαση της εισαγγελικής παραγγελίας δεν ελέγχονται συνολικές ευθύνες» και σημείωσε: «Η μεγαλύτερη αδικία που μπορεί να συμβεί στις αποφάσεις μιας συντεταγμένης Πολιτείας, που έχει ως επίκεντρο το χρέος, είναι ότι η Βουλή στη μεγάλη της πλειοψηφία αρνείται να ασκήσει διαδικασίες συστηματικού ελέγχου για το πώς δημιουργήθηκε το χρέος, να διευρύνει τον έλεγχο για την σύναψη των συμβάσεων και παρ’ όλα αυτά ψηφίζει το μεσοπρόθεσμο και ουσιαστικά καταστρέφει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Είναι μεγάλη ελπίδα ότι η κάτω Βουλή επανασυγκροτήθηκε χθες το βράδυ και οι παρευρισκόμενοι προσφωνούν ο ένας τον άλλον "αδέλφια"».
«Αυτό που πάμε να εξετάσουμε σήμερα αποκομμένο απ’ τις αιτίες που δημιούργησαν το χρέος, είναι υποκριτική προσέγγιση, αν και είναι δίκαιο όσον αφορά τον υπουργό. Πώς συνδέεται η σπουδή για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου με την ανεμελιά για την υπόθεση της Ζίμενς;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής.
Τέλος, ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε στην πολιτική Σρέντερ να καταστήσει το Κίελο κέντρο της ευρωπαϊκής ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας. «Αυτό δεν έγινε δεκτό και άρχισε να καταρρέει το σχέδιο της κοινής ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στην Ευρώπη. Οι Γερμανοί όμως είχαν κάνει τους υπολογισμούς τους. Και μέσα από την διαδικασία αυτή γεννήθηκε η σύμβαση των υποβρυχίων. Η ιδιωτικοποίηση και η σύμβαση των υποβρυχίων, είναι δύο αλληλέγγυες και αξεχώριστες διαδικασίες. Και μίζες δόθηκαν: από μία ομάδα που λειτουργούσε για τα γαλλικά συμφέροντα και πέρασαν μετά στην υπηρεσία των Γερμανών ως σύμβουλοι».
Η Βουλή λοιπόν, «ξεκινά μια πολύ κολοβή διερεύνηση, αλλά υπό την πίεση της κοινωνίας και εκείνων των δυνάμεων που δεν θέλουν να βλέπουν ένα πρόσωπο ως εξιλαστήριο θύμα στην αρένα, πρέπει να τελειώνουμε με την ανεξέλεγκτη δράση τέτοιου είδους συμφερόντων που έχουν και γαλλική και γερμανική και αμερικάνικη και εγγλέζικη ιδιότητα. Απαιτείται πολιτικό σύστημα που θα εναντιωθεί σ’ αυτά τα συμφέροντα - και μέσα από κει θα μπορέσει να ορθώσει και ανάστημα και στις δωροδοκίες και στις μίζες και παντού» κατέληξε ο κ. Δρίτσας.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" Χρήστος Μαρκογιαννάκης έκρινε πως «η ποινική δίωξη κινήθηκε από αναρμόδιο και σύντομα θα χλευάζουν τη Βουλή όχι μόνον οι δικαστές, αλλά κι εκείνοι που θα τα μάθουν. Και δικαίως διαμαρτύρονται οι απ’ έξω, καθώς αυτά που κάνουμε είναι φύλο συκής».
«Θα ψηφίσω υπέρ της παραπομπής, μονάχα για ένα λόγο: επειδή ξέρω πώς θα ερμηνευτεί μια αρνητική μου ψήφος από τους κακόβουλους. Αυτοαναιρούμαι φοβούμενος τον λαϊκισμό» ανέφερε ο βουλευτής.
Όντας ένας από τους εγκαλούμενους για την υπόθεση Ζίμενς, ο κ. Μαρκογιαννάκης υπενθύμισε ότι εκκρεμεί η συζήτηση του πορίσματος και τόνισε πως «η υπόθεση έχει στοιχειώσει. Επειδή ξέρετε ότι δεν βγαίνει τίποτα, είστε σε αδιέξοδο. Φοβούμαι πως όταν πλησιάσει η ώρα των εκλογών θα μας στείλετε σε ένα δικαστήριο υποδίκους για κάτι που ξέρετε πως δεν έχει συμβεί».
«Σας παρακαλώ, το ταχύτερο δυνατόν να κάνετε αυτό που λέτε στο πόρισμα. Τις βρισιές σας, τον λίβελο να τον επαναλάβετε και να κάνετε περαιτέρω έρευνα: πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με τα καμώματά σας, αλλά τουλάχιστον να προχωρήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης.
Στον βουλευτή απάντησε ο παριστάμενος υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου: «Την διαδικασία δεν προσδιορίζει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση όμως είναι αποφασισμένη όλα αυτά να έρθουν στο φως - και θα έρθουν πολύ σύντομα μέσα από την θεσμική διαδικασία».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: