Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Στρος Καν


Οι εισαγγελείς, ο δικαστής Μάικλ Όρμπας, αλλά και η κατηγορούσα αρχή συμφώνησαν στην άρση του κατ' οίκον περιορισμού του κυρίου Στρος Καν, αλλά και στην επιστροφή
Ελεύθερος χωρίς όρους ο Στρος Καν
της εγγύησης (ποσό-ρεκόρ πέντε εκατ. δολαρίων), που είχε καταβληθεί από τον Γάλλο αξιωματούχο, ο οποίος πάντως θα εξακολουθήσει να υπόκειται σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς, καθώς το δικαστήριο κράτησε το διαβατήριό του. «Δεν θα βιαστούμε να δικάσουμε την υπόθεση», είπε ο δικαστής.
Ο συνήγορος του Στρος-Καν, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, δήλωσε βέβαιος ότι ο πελάτης του θα απαλλαχθεί. Όπως είπε οι τελευταίες εξελίξεις «ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι θα αθωωθεί είναι μια μεγάλη ανακούφιση». Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Στρος-Καν είναι αθώος και επέμεινε και αυτός ότι ούτε η δική του εκδοχή των γεγονότων έχει αλλάξει μέχρι σήμερα.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Ρόιτερς ο Γάλλος συνήγορος του Στρος Καν, Ζαν Βέιλ, μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο ΤF1, δήλωσε ότι «ο κύριος Ντομινίκ Στρος-Καν θα εκθέσει όσα έχει να πει όταν θα έχει επιστρέψει στη Γαλλία, απαλλαγμένος από την οποιαδήποτε υποψία».
Τώρα, η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ για σεξουαλική επίθεση δεν άλλαξε σε καμία περίπτωση την κατάθεσή της και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι της επιτέθηκε, δήλωσε ο δικηγόρος της.
«Το θύμα από την πρώτη ημέρα περιέγραψε μια βίαιη σεξουαλική επίθεση. Δεν έχει αλλάξει ούτε μια λέξη από την ιστορία της. Ο εισαγγελέας το γνωρίζει. Αυτή ήταν η αλήθεια την ημέρα που συνέβη, αυτή είναι η αλήθεια και σήμερα», είπε ο Κένεθ Τόμσον μιλώντας στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε:
«Το θύμα μπορεί να έκανε κάποια λάθη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι θύμα βιασμού».
Όπως υποστηρίζει η καμαριέρα του Sofitel αποκάλυψε η ίδια στις αρχές το «πρόβλημα» που υπήρχε με την αίτηση για χορήγηση ασύλου που είχε καταθέσει. Όσον αφορά το δημοσίευμα που την έφερε να εμπλέκεται σε εμπόριο ναρκωτικών και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ο δικηγόρος της το διέψευσε κατηγορηματικά λέγοντας ότι είναι ψέμα.
Η μοναδική υπερασπιστική γραμμή που έχουν οι συνήγοροι του Στρος-Καν είναι ότι έκανε «συναινετικό» σεξ με την γυναίκα, κάτι που είναι ψευδές, σύμφωνα πάντα με τον Τόμσον, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι διαθέτει «αποδεικτικό υλικό».
Αφήγηση με λεπτομέρειες από τον συνήγορο της καμαριέρας
Ο συνήγορος της καμαριέρας, Κένεθ Τόμσον, έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα πρώτη φορά λεπτομέρειες για τα επίδικα γεγονότα. «Ο Ντομινίκ Στρος Καν άρπαξε τα στήθη της καμαριέρας στη συνέχεια με τα δάκτυλά του έπιασε τον κόλπο με τόση δύναμη, ώστε η γυναίκα τραυματίστηκε», είπε.
Ο συνήγορος επικαλέστηκε στοιχεία στη δικογραφία, ιατρικές φωτογραφίες, που δείχνουν αιματώματα στον κόλπο της καμαριέρας. Ο συνήγορος αποκάλυψε επίσης ότι ο Στρος Καν «έριξε στο πάτωμα τη γυναίκα, εξαρθρώνοντας τον ένα ώμο της», «γεγονός που πιστοποιήθηκε στο νοσοκομείο», το οποίο η γυναίκα επισκέφθηκε.
Επίσης, ο συνήγορος αποκάλυψε ότι η καμαριέρα μόλις μπόρεσε κινήθηκε προς την πόρτα της σουίτας «φτύνοντας κατά γης σπέρμα που είχε στη στοματική κοιλότητα». Ο Τόμσον αφηγήθηκε ακόμη ότι «στη Νέα Υόρκη, η καμαριέρα κι η κόρη της έκλαιγαν μπροστά του για τα γεγονότα».
Παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα η καμαριέρα
Ψέματα είπε στο Συμβούλιο των Ενόρκων που εξέταζε την υπόθεση η γυναίκα που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση όπως παραδέχτηκε. Η 32χρονη καμαριέρα είχε δηλώσει στους εισαγγελείς και στους ενόρκους ότι μετά την επίθεση βγήκε στο διάδρομο του 28ου ορόφου του ξενοδοχείου, όπου βρισκόταν η σουίτα του Στρος-Καν, τον περίμενε να φύγει και κατόπιν ενημέρωσε τον προϊστάμενό της για το τι συνέβη.
Έκτοτε όμως «παραδέχτηκε ότι αυτή η εξιστόρηση ήταν ψευδής και ότι μετά το επεισόδιο στη σουίτα 2806 (σ.σ. η σουίτα του Στρος-Καν) καθάρισε ένα γειτονικό δωμάτιο, στη συνέχεια επέστρεψε στη σουίτα 2806 και άρχισε να την καθαρίζει προτού καταγγείλει το περιστατικό στον επόπτη», σημειώνεται στην επιστολή.
Ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς δήλωσε πάντως στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές «θα συνεχίσουν την έρευνά τους» μέχρι να αποκαλύψουν όλα τα γεγονότα.
Το σκεπτικό της απόφασης
Αξιωματούχοι της αμερικανικής δικαιοσύνης συναντήθηκαν με τους συνηγόρους υπεράσπισης του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και μεταξύ άλλων τους είπαν ότι βρήκαν μία "περίεργη" αίτηση της 32χρονης για διαμονή σε άσυλο και πιθανή σύνδεσή της με εγκληματική δραστηριότητα, όπως "διακίνηση ναρκωτικών" και "ξέπλυμα μαύρου χρήματος".
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ΝΥΤ η καμαριέρα είχε τηλεφωνική συνομιλία με έναν κρατούμενο σε φυλακές μία ημέρα μετά την "συνάντησή" της με τον 62χρονο Στρος-Καν στο ξενοδοχείο και φέρεται πως μίλησαν για το τι μπορεί να κερδίσει με το να διώξει δικαστικά τον "δράστη". Η συνομιλία αυτή έχει μαγνητοφωνηθεί. Ο κρατούμενος εκτίει ποινή για κατοχή περίπου 250 κιλών μαριχουάνας και είναι ένας από τους ανθρώπους που τα τελευταία δύο χρόνια κατέθετε χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της 32χρονης από την Αριζόνα, την Τζόρτζια, τη Ν. Υόρκη και την Πενσιλβάνια. Οι καταθέσεις αυτές φτάνουν τα 100.000 δολάρια.
Επίσης στην αίτησή της για άσυλο πριν μερικά χρόνια, η 32χρονη είχε αναφέρει ότι είχε πέσει παλιότερα θύμα βιασμού, αλλά δεν υπάρχει κανένα αρχείο της αστυνομίας που να το επιβεβαιώνει. Επίσης είχε αναφέρει στην ίδια αίτηση ότι έχει υποστεί "αφαίρεση γενετικών οργάνων", αλλά ούτε αυτό συνάδει με τα όσα ισχυρίστηκε στους ερευνητές μετά τον "βιασμό" της από τον Στρος-Καν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: