Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Βενιζέλου – Σόιμπλε

Την πρώτη διμερή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Κατά διάρκεια του δείπνου εργασίας, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για τα τρέχοντα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόοδο του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.
Συνάντηση Βενιζέλου – Σόιμπλε
Ο Σόιμπλε εξήρε τις μεταρρυθμιστικές και οικονομικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και χαιρέτισε την έγκριση από την Βουλή, την περασμένη εβδομάδα, του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του εφαρμοστικού του νόμου.
Μάλιστα, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν πως τα μέτρα που νομοθετήθηκαν πρέπει τώρα να εφαρμοστούν άμεσα, με σκοπό την επιτάχυνση της οικονομικής ανόρθωσης της χώρας. Επιπλέον τονίστηκε ότι τώρα είναι αναγκαία μια νέα ώθηση για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη. Η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και των ιδιωτικών επενδύσεων είναι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να πετύχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς στο άμεσο και μακροπρόθεσμο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στην πιθανή σύμπραξη γερμανικών επιχειρήσεων.
Πριν την συνάντηση του με τον κ. Σόιμπλε, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με εκπροσώπους της ομοσπονδίας γερμανικών βιομηχανιών (BDI). Οι εκπρόσωποι των γερμανικών βιομηχανιών επιβεβαίωσαν την ετοιμότητα τους να στηρίξουν την Ελλάδα στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: