Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Φρέσκο γάλα με παυσίπονα, αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες

«Εμπλουτισμένο γάλα» με αντιβιοτικά, παυσίπονα χημικές ουσίες και αυξητικές ορμόνες, πίνουν στην Ισπανία σύμφωνα με έρευνα. Συγκεκριμένα Ισπανο-Μαροκινή ερευνητική ομάδα διεξήγαγε την εν λόγω έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Γεωπονίας και Χημείας τροφίμων της Ισπανίας.
Φρέσκο γάλα με παυσίπονα, αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες
Ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι το γάλα περιέχει μια σειρά από χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ασθενειών των ζώων.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι δόσεις των φαρμάκων ήταν πάρα πολύ μικρές για να έχουν συνέπειες στην υγεία του καταναλωτή.
Η ομάδα ανέλυσε είκοσι  δείγματα αγελαδινού  και κατσικίσιου γάλακτος που αγοράστηκε στην Ισπανία και το Μαρόκο.
Οι μεγαλύτερες ποσότητες φαρμάκων βρέθηκαν στο αγελαδινό γάλα.  Οι ερευνητές πιστεύουν ότι κάποια από αυτά τα φάρμακα  δόθηκαν στα βοοειδή, ή "πήγαν" στο γάλα από τις  ζωοτροφές.
Ειδικότερα βρέθηκαν ίχνη αντιφλεγμονώδη φαρμάκων καθώς επίσης και παυσίπονα που χρησιμοποιούνται στους ανθρώπους και τα ζώα.
Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας είναι ο Δρ Evaristo Ballesteros , από το Πανεπιστήμιο της Jaen της  Ισπανίας ο οποίος ισχυρίζεται ότι αυτές οι ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν  για τον έλεγχο της ασφάλειας και  άλλων τύπων τροφίμων.
Ο ίδιος δήλωσε "Πιστεύουμε ότι η νέα μέθοδος θα μας βοηθήσει να παρέχουμε έναν  πιο αποτελεσματικό τρόπο στον προσδιορισμό διάφορων προσμείξεων στο γάλα ή άλλα προϊόντα."

Δεν υπάρχουν σχόλια: