Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

«Η κυριαρχία των Ελλήνων περιορίζεται»


Με συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισήμανε πως πρέπει να προετοιμαστούμε για “ξένες παρεμβάσεις” στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και στη διαχείριση του χρέους ενώ είπε χαρακτηριστικά πως “η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί σημαντικά”.
«Η κυριαρχία των  Ελλήνων περιορίζεται»
Ο κ. Γιούνκερ είπε πως Οι νέες βοήθειες για την Ελλάδα έχουν εγκριθεί, αλλά υπάρχει και ένα τίμημα. Η ευάλωτη σε πτώχευση χώρα πρέπει να συμμορφωθεί με τις αυστηρές οδηγίες, ενώ ανακοίνωσε την αποστολή εμπειρογνωμόνων στην Αθήνα.
Εν συνεχεία τόνισε πως “για να διαχειριστούν το κύμα αποκρατικοποιήσεων θα χρειαστούν έναν θεσμό ανάλογο με το γερμανικό Treuhand” (ένας φορέας που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 90 ώστε να διαχειριστεί τις πρώην κρατικές εταιρείες της Ανατολικής Γερμανίας που είχε καταρρεύσει).
“Δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, πρέπει όμως να τους βοηθήσουμε. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να δεχτούν ειδικούς από την Ευρωζώνη για να βοηθηθούν στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων” προσθέτει.
Ο πρόεδρος του Eurogroup, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ωφεληθεί πάρα πολύ από το Ευρώ εδώ και χρόνια. «Με δική της υπαιτιότητα άφησε ορισμένα πράγματα να της ξεφύγουν. Και αν τώρα πάλι με ενωμένες δυνάμεις γίνεται μια προσπάθεια για να μπει τάξη, οι Έλληνες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι μια συλλογική απάντηση είναι απαραίτητη», ενώ δήλωσε “πεπεισμένος” ότι τα μέτρα που επικυρώθηκαν πρόσφατα από τη Βουλή “θα λύσουν το πρόβλημα”.
«Η ελληνική κρίση ήταν «σε μεγάλο βαθμό αυτοδημιούργητη. Μεταξύ 1999 και 2010, οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 106,6 τοις εκατό, παρόλο που η οικονομία δεν αναπτυσσόταν στον ίδιο βαθμό. Η μισθολογική πολιτική βγήκε εντελώς εκτός ελέγχου και η παραγωγικότητα περιφρονήθηκε».
Είτε σε κάποιους αρέσει είτε όχι, για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού τέτοιου είδους δηλώσεις είναι το λιγότερο προκλητικές αφού δοκιμάζουν τα όρια και την υπομονή του ελληνικού λαού. Δοκιμάζουν την υπομονή μας διότι μέχρι στιγμής ο λαός μας έχει δεχτεί τον διεθνή διασυρμό από τα ξένα ΜΜΕ, έχει δεχθεί τον εξευτελισμό από τον έλεγχο του ΔΝΤ, έχει δεχθεί να του κόψουν μισθούς και συντάξεις, είναι από τους πλέον εργατικούς της Ευρώπης αλλά συκοφαντείται συνεχώς. Πρέπει επιτέλους κάποιοι να καταλάβουν πως αφού ζητούν την κατανόηση και την συναίνεση τουλάχιστον να μην προσβάλουν την αξιοπρέπεια μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: