Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

«Δεν... καταθέτω την φορολογική μου δήλωση»

Η κατάσταση πλέον φαίνεται να φεύγει από κάθε έλεγχο, αφού κάθε μέρα τα νοικοκυριά βλέπουν τον προϋπολογισμό τους να εκτοξεύεται. Οι συνεχόμενες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και πολύ περισσότερο από τον Σεπτέμβρη, όταν και ο ΦΠΑ θα ανέβει στο 23%,
«Δεν... καταθέτω την φορολογική μου δήλωση»
σε συνδυασμό με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οδηγούν σε απόγνωση εκατομμύρια ανθρώπους.
Οι πολιτικές «κολωτούμπες», με δηλώσεις και δεσμεύσεις προεκλογικά που αργότερα έμειναν απλά λόγια, έχουν εξοργίσει τον κόσμο αλλά κυρίως τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» που πλέον έχουν αποφασίσει, όπως λένε οι ίδιοι, να λάβουν δραστικά μέτρα.
Έτσι, όπως θα ακούσετε να λέει ο πρόεδρος του κινήματος, μετά τα διόδια, αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική που οδηγεί τα νοικοκυριά στο «ξεκλήρισμα», θα καλέσουν τον κόσμο να μην καταθέσουν τις φορολογικές του δηλώσεις.
Ακούστε τι δήλωσε στο newstoday.gr ο εκπρόσωπος του κινήματος «Δεν Πληρώνω» Βασίλης Σαραντόπουλος:
Η μεγάλη κοροϊδία με τα διόδια.
Ακόμη περιμένουν οι ταξιδιώτες που παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα στους δρόμους καρμανιόλες, τη μείωση των διοδίων που έχει εξαγγελθεί από το...2009!
Δεν έχει στεγνώσει ακόμη το μελάνι από τις κινητοποιήσεις του κινήματος «Δεν Πληρώνω» στα διόδια όλης της χώρας, μ’ ένα απλό αίτημα: δεν θέλουμε να πληρώνουμε για δρόμους στους οποίους μπορεί να σκοτωθούμε.
Τι πιο απλό και κατανοητό από αυτό που ζητούν, χιλιάδες οδηγοί που με τις οικογένειές τους αναγκάζονται να ανεβάζουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη, κάθε φορά που περνούν από τους... αθάνατους ελληνικούς δρόμους.
Όλοι έχουν περάσει από την «πολύπαθη» Κορίνθου-Πατρών. Πρόκειται για έναν δρόμο που οι υπεύθυνοι, τολμούν να ονομάζουν εθνική οδό. Έναν δρόμο με μία μόλις λωρίδα κυκλοφορίας και χωρίς διαχωριστικό διάζωμα.
Τα τελευταία χρόνια δε, οι οδηγοί αναγκάζονται να κάνουν «σλάλομ», αφού ο δρόμος είναι διάσπαρτος με κώνους.
Τα έργα όμως έχουν σταματήσει αφού το κώλυμα μεταξύ εργολάβων και τραπεζών δεν επιτρέπουν τη συνέχισή τους.
Και στη μέση οι ταξιδιώτες, οι οποίοι όμως καλούνται στα διόδια του Κιάτου, να πληρώνουν το αντίτιμο των 3.20 ευρώ, παρά τις διαβεβαιώσεις και του κυρίου Μαγκριώτη και του κυρίου Ρέππα, ότι θα μειωνόντουσαν αρχικά το 2009 και αργότερα το περασμένο Πάσχα.
Τα λεφτά όμως είναι πολλά και πολλοί οδηγοί πέρασαν τις γιορτές τους στα χωριά τους. Κι ενώ είχαν πει ότι θα υπήρχε μείωση έως και 50%, αντίθετα σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν αυξήσεις, που ευτυχώς όπως είπε και ο αρμόδιος υπουργός, δεν ξεπερνούν το 50%.
Και δεν ντρέπονται που τα λένε.
Όπως είναι φυσικό, ο κόσμος που έτσι κι αλλιώς έχει φτάσει στα όριά του με τις περικοπές στους μισθούς και τη συνεχιζόμενη ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και ήδη το κίνημα «Δεν Πληρώνω», σκοπεύει να ξεκινήσει και πάλι δυναμικές κινητοποιήσεις.
Ο Β. Σαραντόπουλος τονίζει:
Κυρίως δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλη κοροϊδία και είναι απορίας άξιο, το θράσος που έχουν αρκετοί, έως και αλαζονικοί θώκοι, που λαμβάνουν αποφάσεις, γράφοντας εντελώς στα παλιότερα των υποδημάτων τους τον κόσμο που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να υπηρετούν.
Και είναι προφανές ότι αυτή η αλαζονεία, σε πολλά επίπεδα και όχι μόνο στο θέμα των διοδίων, ίσως τους οδηγήσει πολύ γρηγορότερα στην έξοδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: