Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Οι ελληνικές τράπεζες περνούν τα τεστ αντοχής!

Με επιτυχία πέρασαν από τα ευρωπαϊκά stress tests όλες οι ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Αντίθετα, συνολικά 8 τράπεζες απέτυχαν μεταξύ των οποίων είναι γερμανικές και ισπανικές.
Οι ελληνικές τράπεζες περνούν τα τεστ αντοχής!
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των τεστ, από τις τράπεζες που απέτυχαν λείπουν συνολικά κεφάλαια ύψους 2,5 δισ. ευρώ, υπό το δυσμενές οικονομικό σενάριο.
Συγκεκριμένα τα tests πέρασαν με επιτυχία η Alpha Bank, η Marfin Popular Bank, η Τράπεζα Πειραιώς και η Τράπεζα Κύπρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Reuters με τηλεγράφημά του αναφέρει ότι, μεταξύ των 8 τραπεζών που δεν πέρασαν τα tests είνα και δύο ελληνικές τράπεζες. Οι υπόλοιπες είναι πέντε ισπανικές και μία αυστριακή.
Η Marfin Popular Bank ολοκλήρωσε επιτυχώς την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων. Η τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«5,6% αποτέλεσμα στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων κατόπιν της ήδη αποκληρωθείσας πώλησης της θυγατρικής στην Αυστραλία και 5,3% αν εξαιρεθεί η πώληση, με βάση το δυσμενές σενάριο για το έτος 2012
-9,2% αποτέλεσμα στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων συμπεριλαμβανομένων των μέτρων άμβλυνσης κινδύνου όπως αυτά καθορίστηκαν από την Eυρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή
-10% αποτέλεσμα στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων μετά την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου σχεδίου της Τράπεζας
-Η Τράπεζα δεν έχει λάβει οποιαδήποτε κρατική βοήθεια για την ενίσχυση των κεφα

Δεν υπάρχουν σχόλια: