Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Όλη η αλήθεια για την πώληση των νησιών

Ένα από τα καυτά θέματα της επικαιρότητας αυτές τις μέρες αποτελεί η είδηση ότι ο Τούρκος επιχειρηματίας και πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας Fiyari, Φικρέτ Ίναν, αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με ελληνικά μεσιτικά δίκτυα για την αγορά τουλάχιστον (!) τριών ελληνικών νησιών, ενώ εξετάζει συνολικά τις περιπτώσεις τουλάχιστον έξι νησιών.
Όλη η αλήθεια για την πώληση των νησιών
Πρόκειται για τη χερσόνησο Λιχνάρι, το Καλτσονήσι, τη Μικρή Αμοργός, τη Καρδιότισα, τη Ναυσικά και το Βούβαλο τα οποία καταλαμβάνουν έκταση από 10.000τ.μ. έως δύο εκατομμύρια τ.μ.
Το business plan του Τούρκου περιλαμβάνει την ανέγερση ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και τη σύνδεση με ferry των τουρκικών νησιών με τα ελληνικά νησιά που ενδιαφέρεται να αγοράσει ο επιχειρηματίας της γειτονικής χώρας.
Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να ιδρύσει θυγατρική της εταιρείας του στην Ελλάδα, ενώ πρωταρχική επιδίωξή του είναι να αποκτήσει «discount» νησιά.
Όπως αναφέρουν πηγές του defencenet.gr στα σχέδιά του αυτά έχει βρει Έλληνες συνεταίρους, σύγχρονους Εφιάλτες, οι οποίοι θα αναλάβουν την προώθησή τους στην ελληνική κυβέρνηση.
Μείωση Εθνικής κυριαρχίας- Το χτύπημα είναι ψυχολογικό…
Για το θέμα μίλησε στο Newstoday ο διακεκριμένος επιστήμονας, διεθνολόγος και στρατιωτικός αναλυτής, κ. Αθανάσιος Δρούγος, ο οποίος τόνισε ότι σε περίπτωση που προβεί τελικά ο Τούρκος επιχειρηματίας στην αγορά των νησιών, τότε μιλάμε για σημαντική μείωση της Εθνικής κυριαρχίας. Συγκεκριμένα ο κ. Δρούγος τόνισε ότι «το χτύπημα είναι ψυχολογικό».
«Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε δείξει και πάλι το ενδιαφέρον του παλιότερα, αλλά αυτή τη φορά εμφανίζεται με συγκεκριμένη χρηματική πρόταση. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και πριν δύο χρόνια, όπου ενδιαφέρον για κάποια ελληνικά νησιά είχε εκδηλώσει και ο Εμίρης του Κατάρ, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε».
Μπορεί να υπάρχουν σε πωλητήρια αλλά υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα
Τα συγκεκριμένα ελληνικά νησιά βρίσκονται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα σε πωλητήριο. Μάλιστα έχουν βρεθεί και σε κάποια sites στην μεγάλη Βρετανία σχετικά με πωλήσεις νήσων.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Newstoday ο κ. Δρούγος, υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες σε ότι έχει να κάνει με την αγοραπωλησία τους.
Δύσκολα πωλούνται, αλλά δεν αποκλείεται…
Ο κ. Δρούγος τόνισε ότι:
«Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα γραφειοκρατίας, προβλήματα με την ασφάλεια αυτών των περιοχών κυρίως από πλευράς Λιμενικού Σώματος, προβλήματα με το περιβάλλον και τις οικολογικές ευαισθησίες κάποιων στις πωλήσεις τέτοιων νησιών. Επίσης υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια αν τυχόν αυτή τη στιγμή αυτά τα νησάκια είναι σε περιοχές που είναι ευαίσθητες για τα Εθνικά θέματα που σχετίζονται με το δίκαιο της θάλασσας και την υφαλοκρηπίδα»
 
Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Αθανάσιου Δρούγου στο Newstoday



ΓΕΝ: Χύσαμε πολύ ελληνικό αίμα και το αίμα δεν αποτιμάται σε χρήμα…
Δεν υπάρχει περίπτωση το ΓΕΝ να εγκρίνει πώληση ελληνικών νησιών σε Τούρκους ιδιοκτήτες. Αυτή η φάρσα πρέπει να τελειώσει» δηλώνει χαρακτηριστικά, ανώτατη πηγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας από την οποία ζητήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman, σύμφωνα με το οποίο Τούρκος επιχειρηματίας θέλει να αγοράσει τρία νησιά.
Η ίδια πηγή τόνισε ότι «Μπορεί για τους αιγιαλούς πλέον να μην είναι δεσμευτική η γνωμοδότηση του ΓΕΝ, αλλά για την παραχώρηση νησιωτικών εκτάσεων ειδικά στο Αιγαίο, όλα περνούν από το Επιτελείο. Και δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε ένας Έλληνας αξιωματικός του Ναυτικού που να εγκρίνει σήμερα ή στο μέλλον πώληση ελληνικού νησιού σε Τούρκο.
Για να απελευθερώσουμε τα νησιά αυτά χύσαμε πολύ ελληνικό αίμα και το αίμα δεν αποτιμάται σε χρήμα, ούτε η τιμή της χώρας.
Το ελληνικό αίμα δεν πωλείται. Αλλά δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει και Έλληνας πολιτικός που θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια κίνηση. Τα ελληνικά νησιά μόνο με όπλα κατακτώνται όχι με λεφτά. Όποιος θέλει να δοκιμάσει εδώ είμαστε», κατάληξε ο ανώτατος αξιωματικός.

Διαβάστε επίσης: «Μολών Λαβέ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: