Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

«Όνειρο θερινής νυκτός»… οι διακοπές για τους Έλληνες


«Άδειο» προβλέπεται ότι θα μείνει φέτος του λιμάνι του Πειραιά και όχι μόνο, καθώς η σκληρή πραγματικότητα που επέφερε η οικονομική κρίση βρίσκεται αντιμέτωπη με όλους τους Έλληνες και τον καθένα ξεχωριστά.
«Όνειρο θερινής νυκτός»… οι διακοπές για τους Έλληνες
Τα στοιχεία μιλούν πλέον από μόνα τους και με βάση αυτά, έξι στους δέκα Έλληνες δεν θα καταφέρουν φέτος να πραγματοποιήσουν τις πολυπόθητες διακοπές τους. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννα Καραντινάκη, ο κύριος λόγος είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά αλλά και το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Η κ. Καραντινάκη μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», τόνισε ότι για να ταξιδέψει μια τετραμελής οικογένεια στην Κρήτη, τα ναύλα κοστίζουν 600 ευρώ, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσό που χρειάζεται για να ταξιδέψει κανείς και στις Κυκλάδες που αποτελούν δημοφιλή προορισμό.
Σύμφωνα με άλλη πρόσφατη κοινοτική δημοσκόπηση για το Ευρωβαρόμετρο, στην Ελλάδα το 20% δηλώνει ότι δεν θα κάνει διακοπές. Από αυτούς το 58% επικαλείται ως αιτία την οικονομική στενότητα.

Από τους τυχερούς Έλληνες που τελικά θα καταφέρουν να κάνουν διακοπές το 68% δηλώνει ότι θα μείνει Ελλάδα, το 7% θα ταξιδέψει στην Ευρώπη και μόλις το 4% εκτός Ευρωπαϊκών συνόρων.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση που καταγράφει τις τουριστικές τάσεις στη Γηραιά Ήπειρο και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι διστάζουν να επιλέξουν διακοπές στο εξωτερικό καθώς έχει πληγεί βαρύτατα και η δική τους τσέπη από την κρίση.
Σε ότι αφορά το μεταφορικό μέσο, το 48,5% των Ελλήνων, χρησιμοποιεί Ι.Χ για να φτάσει στον τουριστικό προορισμό του, το 21% χρησιμοποιεί αεροπλάνο, το 20% πλοίο και το 8,2% των Ελλήνων χρησιμοποιεί λεωφορείο.
Η κ. Καραντινάκη έκανε έκκληση στους Έλληνες ακτοπλόους να αντιμετωπίσουν το θέμα λίγο διαφορετικά, ώστε να διευκολυνθούν οι ταξιδιώτες.
Μειωμένα έσοδα από την κίνηση των Ελλήνων αλλά και από ξένους λόγω επεισοδίων
Την ίδια ώρα που οι περισσότερες ελπίδες στηρίζονται στον ξένο τουρισμό για αύξηση των εσόδων, υπάρχουν φόβοι για μείωση της τουριστικής κίνησης λόγω των έντονων πολιτικά ημερών που διανύει η χώρα αλλά και λόγω των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας και προβλήθηκαν σε όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου, υπήρξαν επιπτώσεις από τα επεισόδια και μάλιστα άμεσες οι οποίες όμως είναι σχετικά περιορισμένες, τονίζοντας παράλληλα ότι τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η αρχή μιας πολύ επικίνδυνης κατάστασης. Αρκετά βοηθητικό ωστόσο, είναι το γεγονός ότι έχουν έρθει στην Ελλάδα ξένοι δημοσιογράφοι και tours operators οι οποίοι βλέπουν τα όμορφα της χώρας και όταν επιστρέφουν στην δική τους μπορούν και μιλούν μόνοι τους για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: