Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Σήμερα αποδεσμεύεται η δόση


Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης ξεκίνησαν στις 7 σήμερα το απόγευμα την τηλεδιάσκεψή τους στην οποία αναμένεται ότι θα εγκρίνουν και τυπικά την πέμπτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 8,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή.
Σήμερα αποδεσμεύεται η δόση
Υπενθυμίζεται ότι το κρίσιμο Eurogroup ήταν αρχικά προγραμματισμένο για αύριο Κυριακή αλλά αντικαταστάθηκε με την σημερινή τηλεδιάσκεψη, στην οποία όπως ακούγεται, το μοναδικό θέμα που θα συζητηθεί θα είναι η εκταμίευση της δόσης, μετά την υιοθέτηση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαμοστικού νόμου.
Συγκεκριμένα θα συζητηθεί και θα αξιολογηθεί η πρόοδος της Ελλάδας στην εφαρμογή των μέτρων λιτότητας αλλά και τι θα συμβεί με το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
Θα εξεταστεί επίσης η νέα δανειακή σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου, μέσω της εθελοντικής μετακύλισης του ελληνικού χρέους από ιδιώτες επενδυτές.
Ο επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν δήλωσε ότι η αποδέσμευση των 12 δισ. θεωρείται σίγουρη.
Στο μεταξύ, την ανάγκη να επιδειχθεί αλληλεγγύη στην Ελλάδα τόνισε σε συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τούσκ, η χώρα του οποίου ανέλαβε την 1η Ιουλίου την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Πρέπει να βοηθήσουμε τον Παπανδρέου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg, για τη νέα χρηματοδότηση οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φθάσει περίπου τα 85 δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων το 30% θα καταβάλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ τα κράτη της ευρωζώνης και οι ιδιώτες πιστωτές θα αναλάβουν το 70% του νέου δανείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: