Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί - Ρήγμα στον αντιδραστήρα Νο.3;


Αγωνία για τήξη του πυρήνα στον αντιδραστήρα Νο.3 - Έχει υποστεί ζημιές το κέλυφός του - Πάνω από 10.000 οι νεκροί, στους 17.440 οι αγνοούμενοι - Σπεύδουν για βοήθεια και οι ΗΠΑ
Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί - Ρήγμα στον αντιδραστήρα Νο.3;
Τελευταίες εξελίξεις
(10:06) Το BBC μεταδίδει ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα Νο.3 είναι "επικίνδυνα υψηλά" αλλά προς το παρόν δεν ξεπερνούν το ανώτατο επιτρεπτό όριο.
(09:35) Το κέλυφος του αντιδραστήρα 3 έχει υποστεί ζημιές, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρίας Tepco.
Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι την 11η Μαρτίου στη βορειοανατολική Ιαπωνία ξεπέρασε τους 10.000 ακριβώς δύο εβδομάδες μετά την καταστροφή, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo. Μάλιστα με τον αριθμό των αγνοουμένων να βρίσκεται πλέον στους 17.440, υπάρχει φόβος ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει τους 30.000.
Στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα οι προσπάθειες για την προσωρινή ψύξη των αντιδραστήρων και για την εφαρμογή κάποιου σχεδίου μόνιμης ψύξης συνεχίζονται πυρετωδώς. Η διαχειρίστρια εταιρεία, Tepco, μετά τη μόλυνση με ραδιενέργεια τριών εργαζομένων στις εγκαταστάσεις ανακοίνωσε ότι οι προσπάθειες αυτές μπορεί να διαρκέσουν τουλάχιστον ακόμη ένα μήνα. Οι ρίψεις νερού συνεχίστηκαν σήμερα στους αντιδραστήρες 1,2 και 4 αλλά διακόπηκαν στον αντιδραστήρα 3. Η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει αποκατασταθεί μερικώς στην αίθουσα ελέγχου των αντιδραστήρων 1 και 3 αλλά το σύστημα ψύξης δεν λειτουργεί.
Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα συμβάλουν στις ρίψεις νερού για να ψυχθούν οι αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, βόρεια του Τόκιο, μετέδωσε πριν από λίγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo επικαλούμενο τον Ιάπωνα υπουργό Άμυνας, Τοσίμι Κιταζάουα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: