Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

«Ελάτε στον αγώνα μας»


Διαβάστε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του ALTER οι οποίοι αναφέρουν πως «Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προλάβουμε όσα «μαγειρεύουν» πίσω από την πλάτη μας με τις επικείμενες πτωχεύσεις, συγχωνεύσεις, μαζικές απολύσεις και περικοπές.»
«Ελάτε στον αγώνα μας»
"ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ALTER ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
Συνάδελφοι
Εμείς, οι εργαζόμενοι του Alter που δεν έχουμε διασφαλίσει τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, βγαίνουμε από το καβούκι μας για να ζητήσουμε από όλους τους υγιείς επαγγελματίες στον χώρο της είδησης, από όσους ακόμη διατηρούν τις αντιστάσεις τους, να μας δώσουν λίγη από την ενέργειά τους και να προχωρήσουμε μαζί δυναμικά.
Συνάδελφοι
Το επαγγελματικό μας καταφύγιο βρίσκεται στον «αέρα», αλλά βλέπετε κι εσείς ότι συνδικαλιστική «ομπρέλα» δεν διαθέτουμε! Βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στην ανεμοθύελλα που άρχισε να χτυπά τα Μ.Μ.Ε.. Σήμερα, είμαστε εμείς… Είναι θέμα χρόνου να συμβεί το ίδιο στο σύνολο όλων των μέσων.
Συνάδελφοι
Απλώνουμε το χέρι σε όλους όσοι δουλέψαμε επί χρόνια δίπλα- δίπλα, τιμώντας τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις αλλά και τον κώδικα δεοντολογίας. Σε όλους όσοι έβαλαν «πλάτη» στη δημιουργία και την καθιέρωση των ιδιωτικών καναλιών και την ΕΡΤ. Σε όσους δουλεύουν στον γραπτό τύπο, στο ραδιόφωνο, στα πόρταλ, στα μπλογκς.
ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…
… να υπερασπιστούμε όχι μόνο τη διασφάλιση μιας Σ.Σ.Ε, αλλά και της αξιοπρέπειάς μας και το κύρος του επαγγέλματός μας, πριν είναι πολύ αργά.
Συνάδελφοι
Όποιος νομίζει πως όσα συμβαίνουν σήμερα στο Alter θα μείνουν εκεί, κάνει τεράστιο λάθος! Η λαίλαπα θα χτυπήσει σύντομα και την δική του πόρτα… Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προλάβουμε όσα «μαγειρεύουν» πίσω από την πλάτη μας με τις επικείμενες πτωχεύσεις, συγχωνεύσεις, μαζικές απολύσεις και περικοπές.
ΛΥΣΗ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ
* Σας καλούμε να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι, ο καθένας από το χώρο του. Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, τεχνικοί και προσωπικό όλων των ΜΜΕ που υπηρετούμε την προάσπιση και προώθηση της είδησης, ας τολμήσουμε!

* Σας καλούμε να διερευνήσουμε ποιοι και για ποιους λόγους μας έφεραν ως εδώ και ποιο μέλλον επιφυλάσσουν σε όλους μας.
* Σας καλούμε σε εποικοδομητικές συναντήσεις για την ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων, για να μεθοδεύσουμε τις αντιστάσεις μας, κάθε μέρα στις εγκαταστάσεις του Alter, όποια ώρα μπορείτε. Εμείς, εδώ θα είμαστε, έστω κι αν δεν παράγουμε δημοσιογραφικό έργο λόγω της επίσχεσης.
Η Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ALTER"
 
Αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι στο ALTER
Οι εργαζόμενοι στο ALTER δεν το βάζουν κάτω αν και σήμερα στους λογαριασμούς τους κατατέθηκε το δώρο του Πάσχα και λίγα χρήματα από τα χρωστούμενα τεσσάρων μηνών.
Ξεκινούν σταδιακά την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση σήμερα, κατέβαλε το δώρο των εργαζομένων, αλλά και μικρό μέρος των δεδουλευμένων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον «χορό» των κινητοποιήσεων ανοίγουν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του σταθμού στις 16:00, στις 18:00 οι τεχνικοί και αύριο το πρωί οι δημοσιογράφοι.
Όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει φως στο τούνελ για το κανάλι του Μπουρναζίου και οι 700 και πλέον εργαζόμενοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.
"Πόλεμος" Alter - Διαφημιστών
Την στιγμή που τις Άγιες αυτές μέρες ο περισσότερος κόσμος κοιτάζει πως θα περάσει όσο καλύτερα μπορεί, δυστυχώς οι περίπου 700 εργαζόμενοι του Alter, κουβαλάνε τον δικό τους «σταυρό» του μαρτυρίου.
Κι ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή υπήρχε η ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση, απ ότι φαίνεται οι διαπραγματεύσεις δεν έβγαλαν πουθενά.
Αργά χτες το απόγευμα ο Κώστας Γιαννίκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων Βασίλη Ζέρβα και του μετέφερε την διαβεβαίωσή του πως από αύριο και μέχρι τις 2 Μαΐου, θα καταβάλλονται σταδιακά μισθοί και δώρα στους εργαζόμενους.
Μια κατάσταση όμως που θα φέρει τους μισθούς 4,5 μήνες πίσω.
Και ενώ οι περισσότεροι εκ των εργαζομένων, όπως είναι φυσικό, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, το κανάλι ανέβασε χτες ένα «κρόουλ» το οποίο παρουσίαζε ένα μήνυμα ζητώντας από τις διαφημιστικές εταιρείες να επιστρέψουν τα χρήματα που του έχουν κλέψει.
Το μήνυμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παρακαλούνται οι διαφημιστικές εταιρείες να επιστρέψουν αμέσως τα δεκάδες εκατομμύρια που παράνομα έχουν αρπάξει από το ALTER, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι , οι φόροι και να συνεχίσει το κανάλι τη λειτουργία του. Το πάρτι τελείωσε. Θα τα βγάλουμε όλοι στη φόρα».
Αντίδραση της ΕΔΕΕ
Το συγκεκριμένο μήνυμα προκάλεσε, ιδιαίτερη εντύπωση στην ευρύτερη αγορά της επικοινωνίας, αλλά και στο σύνολο των τηλεθεατών οι οποίοι δεν έχουν πλήρη γνώση των όσων γίνονται στο κανάλι του Περιστερίου.
Εκτός όμως από εντύπωση η συγκεκριμένη κίνηση του σταθμού προκάλεσε και την αντίδραση της ΕΔΕΕ η οποία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια:
«Η Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος, παρακολούθησε με κατάπληξη να προβάλλεται, τις βραδινές ώρες της 20ης Απριλίου, μήνυμα από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter το οποίο, εν ολίγοις, κατηγορούσε ολόκληρο το διαφημιστικό κλάδο ότι ευθύνεται για την οικονομική κατάσταση του σταθμού και απειλούσε με «αποκαλύψεις». Η ΕΔΕΕ, ο αντιπροσωπευτικός θεσμικός φορέας που εκπροσωπεί τον κλάδο της Διαφήμισης και Επικοινωνίας στη χώρα, πάνω από 100 εταιρείες – Μέλη, καθώς και 3.500 εργαζόμενους, κατανοεί ότι, υπό το κράτος της κρίσης και του πανικού της κατάρρευσης, μια επιχείρηση μπορεί να χάσει έως ένα βαθμό το μέτρο των αντιδράσεών της. Η συγκεκριμένη δήλωση, όμως, με συνοδεία απειλών, συνιστά συκοφαντική δυσφήμιση για έναν ολόκληρο κλάδο, συλλήβδην, και αποτελεί ακραία κατάχρηση της δεδομένης δύναμης που έχουν τα ΜΜΕ να επηρεάζουν την κοινή γνώμη.
Στη γνώση της ΕΔΕΕ, η κατάσταση την οποία έχει δημιουργήσει το Alter στη διαφημιστική αγορά είναι ακριβώς η αντίστροφη: Ο σταθμός αδυνατεί να ανταποκριθεί, από το Μάιο 2010, σε οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς συναλλασσόμενες διαφημιστικές εταιρίες και έχει φέρει πολλές από αυτές σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομική θέση.
Είναι θλιβερό να προσπαθούν η διοίκηση και οι μέτοχοι του Alter να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους του σταθμού, προσπαθώντας να μεταφέρουν τις δικές τους ευθύνες στις εταιρείες του κλάδου μας. Σε κάθε περίπτωση, οι οικονομικές διαφορές – αν υπάρχουν αυτές εν προκειμένω- λύνονται από τα αρμόδια δικαστήρια και τις αρχές του κράτους και όχι μέσω «λαϊκών δικαστηρίων», συκοφαντικών μηνυμάτων και απειλών».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: