Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Το δωμάτιο του… σκανδάλου Υπό 24ωρη φύλαξη ο Στρος-Καν για να μην αυτοκτονήσει - Δείτε το δωμάτιο και τα στοιχεία που τον οδήγησαν στο κελί


Πρώτη ύλη για σενάριο του Χόλιγουντ αποτελεί η υπόθεση του σκανδάλου του Ντομινίκ Στρος-Καν. Ο ισχυρός άντρας, η όμορφη αν και φτωχή υπηρέτρια, το λουσάτο δωμάτιο ξενοδοχείου, το «κακούργημα», η φυγή, το κυνηγητό, τα διεθνή ΜΜΕ, η ίντριγκα, η απόγνωση του πρωταγωνιστή, το μυστήριο με την πρωταγωνίστρια, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα παγκόσμιας
Το δωμάτιο του… σκανδάλου
οικονομικής εμβέλειας, οι φυλακές υψίστης ασφαλείας, οι σκέψεις για αυτοκτονία... τι άλλο χρειάζεται αλήθεια ο σεναριογράφος;
Τα γαλλικά ΜΜΕ έχουν συγκλονιστεί από τον «τυφώνα» του σκανδάλου Στρος-Καν. Μετά από την διαρροή της φωτογραφίας της υπηρέτριας, η οποία φέρεται πως είναι η 32χρονη Ophelia Famotidina, σήμερα έριξαν «φως» στο σκηνικό που τελέστηκε το… κακούργημα. Στη φωτογραφία βλέπετε τον τρόπο που απέδωσε εικονικά το δωμάτιο του «εγκλήματος», η γαλλική εφημερίδα le post. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα στοιχεία που «καίνε» το Ντομινίκ Στρος-Καν είναι τρία, ωστόσο την ίδια στιγμή η αντίφαση είναι αισθητή.
Το πρώτο στοιχείο ήταν το κινητό του προέδρου του ΔΝΤ. Κι όμως, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ο Γάλλος ξέχασε το κινητό που εμπεριείχε όλες τις επαφές του, λίγο πριν αποχωρήσει από το δωμάτιο. Το συγκεκριμένο γεγονός χρησιμοποιήθηκε κι από το συνήγορο του, ο οποίος υποστήριξε ότι για έναν άνθρωπο που προχώρησε σε μία τόσο βίαιη πράξη, είναι αξιοπερίεργο, την επόμενη ημέρα να εγκατέλειψε το δωμάτιό του αφήνοντας τόσα στοιχεία. Συγκεκριμένα, υποστηρίχτηκε ότι η επόμενη ημέρα ήταν καθόλα ήρεμη για το Γάλλο, καθώς άφησε το δωμάτιο του, χωρίς βιασύνη, ενώ πήρε το πρωινό του μαζί με την κόρη του. Την ώρα που έφτασε στο αεροδρόμιο συνειδητοποίησε την απώλεια του κινητού του κι έτσι τηλεφώνησε στο ξενοδοχείο για να επιβεβαιώσει ότι το άφησε εκεί.
Αποτυπώματα και γενετικό υλικό DNA του «θύματος» εντόπισαν οι ερευνητές στα σεντόνια αλλά και στην καρέκλα του δωματίου. Ωστόσο, το ερώτημα τίθεται καθώς, το βίντεο από κάμερα παρακολούθησης στο ξενοδοχείο, όλως περιέργως, έδειξε τη γυναίκα να εγκαταλείπει το δωμάτιο ήρεμη, παρότι η εικόνα του δωματίου, αποδίδει μία κατάσταση πανικού.
Το τρίτο στοιχείο που «προδίδει» το φόντο, είναι ίχνη σπέρματος αλλά και αίματος που εντοπίστηκαν, στα μαξιλάρια του κρεβατιού, σύμφωνα με το Fox News.
Η κατάσταση έχει αρχίσει να εκτυλίσσεται σε… επιτραπέζιο Cluedo, καθώς τα ερωτήματα πληθαίνουν κι όλο και περισσότεροι υποψιάζονται την συνομωσία.
Αξίζει, επίσης να αναφέρουμε ότι ο αριθμός του δωματίου είναι το 2806 ή αλλιώς 28-06, η ημέρα, δηλαδή, που θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για τις προεδρικές εκλογές. Παράξενα τα παιχνίδια που παίζει η μοίρα, η όποιος την επικαλείται, δεν συμφωνείτε;
Το σενάριο, εκτός από εκτενή αναφορά στο δωμάτιο του… εγκλήματος, έχει και δυνατή συνέχεια. Με τον πρωταγωνιστή να παλεύει με τις σκέψεις του να βρει μια ψυχολογική ισορροπία. Τι από όσα θυμάται είναι πραγματικό και τι όχι. Είναι δυνατόν μέσα σε λίγες ώρες να άλλαξαν όλα προς το χειρότερο;
Από το ζενίθ στο ναδίρ μέσα σε 48 ώρες
Από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή του Ντομινίκ Στρος-Καν γύρισε ανάποδα. Από τη σουίτα των 3.000 δολαρίων τη βραδιά στο Sofitel βρέθηκε σε λιγότερο από 48 ώρες σε ένα κελί 3x4 στις φυλακές του νησιού Rikers. Από επικεφαλής του πιο ισχυρού, ίσως, οικονομικού οργανισμού στον πλανήτη και φαβορί για την υποψηφιότητα του προέδρου μιας μεγάλης
δημοκρατίας, της γαλλικής, ο Στρος-Καν βρέθηκε κατηγορούμενος για βιασμό και χωρίς κανένα μέλλον στην πολιτική του σταδιοδρομία.
Αυτές οι απότομες αλλαγές συνιστούν, σύμφωνα με τους ειδικούς γιατρούς και ψυχολόγους που τον εξέτασαν όταν έφτασε στη φυλακή, ένα άκρως επικίνδυνο μίγμα απαισιόδοξων σκέψεων που μπορούν ενδεχομένως να ωθήσουν τον Ντομινίκ Στρος-Καν στην απόπειρα αυτοκτονίας.
Για αυτόν το λόγο οι υπεύθυνοι στις φυλακές τον έθεσαν υπό «παρακολούθηση αυτοκτονίας» (suicide watch). Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή υπάρχουν ειδικά εκπαιδευμένοι άνθρωποι που τον επιτηρούν και παρακολουθούν τις κινήσεις τους και την ψυχολογική του υγεία.
Δεν είναι βέβαια λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως αυτή η εξέλιξη δεν είναι μέρος του «σεναρίου» ενόψει της δικαστικής συνέχειας της Παρασκευής. Οι μεν λένε ότι με αυτόν τον τρόπο θα περάσει στα ΜΜΕ και ως εκ τούτου στην κοινή γνώμη ότι ο Στρος-Καν πρέπει να παραμείνει υπό παρακολούθηση, οπότε κι να μεταφερθεί σε κάποια κλινική, όπου οι συνθήκες κράτησής του θα είναι πολύ πιο ήπιες. Οι δε λένε πως έτσι ο (πρώην) «κύριος ΔΝΤ» περνάει την εικόνα του «ψυχολογικού ράκους», κάτι που θα φέρει μια πιο ευνοϊκή ετυμηγορία από το δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: