Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Και απολύσεις στο δημόσιο και νέα μέτρα


Μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ θα εξαγγείλει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών, αφού πάρουν πρώτα το πράσινο φως του υπουργικού συμβουλίου, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.
Και απολύσεις στο δημόσιο και νέα μέτρα
Τα νέα αυτά μέτρα θα έρθουν στην προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος στο 7,5% το τέλος του 2011.
Τόνισε ότι δεν θα είναι εύκολες, αλλά θα είναι όσο πιο δίκαιες και αποτελεσματικές γίνεται.
Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «μαγική λύση» την αναδιάρθρωση, προσθέτοντας ότι τέτοιες δεν υπάρχουν.
Μάλιστα απέκλεισε, μειώσεις στις συντάξεις και αυξήσεις στον ΦΠΑ, ενώ αναφέρθηκε και στο ενιαίο μισθολόγιο.
Όσον αφορά το δημόσιο συμπλήρωσε ότι το προσωπικό θα μειωθεί κατά 150.000 μέχρι το 2015 λέγοντας πως «Οταν κλείνει ή συγχωνεύεται ένας οργανισμός μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μας»
Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «ο συνολικός αριθμός των εργαζόμενων στο Δημόσιο τομέα μειώθηκε κατά 80.000 το 2010, ποσοστό 10% μέσα σε ένα χρόνο».
Απαντώντας στην κριτική για καθυστέρηση για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων σημείωσε ότι δεν έχει γίνει αντιληπτή η φιλοσοφία του νόμου που οδηγεί χωρίς πρόσθετες υπουργικές αποφάσεις στο άνοιγμα των επαγγελμάτων την 1η Ιουλίου.
 
Ο Γ Παπακωνσταντίνου  μίλησε και για τις προτάσεις της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι στο σύνολο τους θα έφταναν το έλλειμμα στα επίπεδα του 2009.  Πρόσθεσε δε  ότι θα «την καλέσουμε τις επόμενες ημέρες σε μια συζήτηση για να βάλουμε τις προτάσεις αυτές σε ένα πλαίσιο».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: