Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Διαψεύδει τα σενάρια περί απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων


Όλα τα σενάρια περί απολύσεως δημόσιων υπαλλήλων διέψευσε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Εσωτερικλών, κ. Ραγκούσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στη Βουλή.
Ωστόσο έκανε λόγο για μείωση των δημόσιων υπαλλήλων τα επόμενα τρία χρόνια κατά 150.000, όπως εξήγησε όχι μέσω απολύσεων αλλά από υποχωρήσεις και εθελούσιες εξόδους.
Διαψεύδει τα σενάρια περί απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων
Συγκεκριμένα υπογράμμισε πως δεν υφίσταται πλέον το δίλημμα "ή απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ή σταματάμε να σας δανειοδοτούμε". Σημείωσε δε πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μείωση του αριθμού των απασχολούμενων στον δημόσιο τομέα κατά 100.000 περίπου άτομα, μειώνοντας το μισθολογικό κόστος από τα 22 δισ. ευρώ στα 16, και αυτό συνέβη λόγω της μείωσης των προσλήψεων με την αναλογία 1 προς 5, τη μη ανανέωση των stage και την περαιτέρω μείωση προσλήψεων συμβασιούχων, γι' αυτόν τον λόγο η τρόικα δεν θέτει τώρα θέμα απόλυσης 200.000 υπαλλήλων επί ποινή στάσης πληρωμών, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Γιάννης Ραγκούσης σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή.
Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι δεν υπάρχει καμία διχογνωμία με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ των υπαλλήλων των οργανισμών που κλείνουν και οι οποίοι μετατάσσονται.
Οι μετατάξεις θεωρούνται προσλήψεις συνεπώς και αυτές θα αξιολογούνται από το ΑΣΕΠ, είπε ο κ. Ραγκούσης, θέτοντας το ερώτημα αν πρέπει να επιβαρύνουν τον έλληνα φορολογούμενο υπό μετάταξη υπάλληλοι που δεν θα κρίνονται άξιοι από το ΑΣΕΠ και πρόσθεσε ότι η ΝΔ πρέπει να πάρει θέση τώρα για το ζήτημα αυτό.
Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι δεν θα μετατάσσονται όσοι υπάλληλοι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά αδικήματα, ενώ απαντώντας σε ερώτηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αξιολόγησης των δημοσίων υπηρεσιών και υπαλλήλων ενώ πρόσθεσε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο και Ευάγγελο Αργύρη αντιστοίχως, τα "πόθεν έσχες" των βουλευτών θα αναρτώνται πλέον στο Διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: