Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Στο δικαστήριο ο Στρος Καν


Άλλη μια φωτογραφία του άλλωτε ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, κάνει το γύρο του κόσμου και φυσικά σοκάρει.Την αποκλειστική φωτογραφία του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, εξασφάλισε μέσα από τη φυλακή η εφημερίδα Νew York Daily News.
Στο δικαστήριο ο Στρος Καν
Στη φωτογραφία ο Ντομινίκ Στρός Καν είναι ντυμένος με ρούχα που φορά κάθε κρατούμενος στις διαβόητες φυλακές της πόλης της Νέας Υόρκης, στο νησί Ράικερς, ενώ είναι εμφανώς καταβεβλημένος.

Οι αρχές στη φυλακή έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία του, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου της απόπειρας αυτοκτονίας.

Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι του Στρός Καν έχουν καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης του πελάτη τους, με καταβολή εγγύησης 1.000.000 δολαρίων.

Στην ίδια αίτηση, όπως αποκαλύφθηκε χθες από δικαστικά έγγραφα, προτείνεται ο κατ’ οίκον περιορισμός αλλά και η 24ωρη ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω κλειστού κυκλώματος, του πρώην πανίσχυρου άντρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Από τις φυλακές στο δικαστήριο μεταφέρθηκε σήμερα για δεύτερη φορά ο Στρος Καν όπου και θα αποφασιστεί αν θα αφεθεί ελεύθερος ή όχι καταβάλλοντας εγγύηση ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν έφτασε σήμερα στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους ή όχι, δήλωσε πηγή της αστυνομίας.
Η αμερικανική δικαιοσύνη θα αποφασίσει πλέον για το αν ο πρώην άνδρας του ΔΝΤ θα βγει από τη φυλακή. Ο Στρος Καν κρίθηκε προφυλακιστέος πριν από λίγα 24ωρα, αφού η δικαστή δεν πείστηκε για την παραμονή του στις ΗΠΑ, εκφράζοντας φόβους πως θα προσπαθούσε να διαφύγει .
Η πλευρά Στρος Καν έχει προτείνει την καταβολή εγγύησης ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ έχει δεχθεί να φορέσει ειδικό βραχιόλι παρακολούθησης και να βρίσκεται υπό το άγρυπνο βλέμμα των αρχών ακόμη και στο σπίτι του στο Μανχάταν.
Ο Ντομινίκ Στρος Καν θα παραστεί στο δικαστήριο και αύριο, Παρασκευή, όπου θα αποφασίσουν οι ένορκοι αν θα οδηγηθεί σε δίκη ή όχι.
«Θα επιλέξουν το καλύτερο πρόσωπο»
Σχετικά με τον αντικαταστάτη του Ντομινίκ Στρος-Καν σαν νέο γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ δήλωσε σήμερα πως η επιλογή θα βασισθεί στην προσωπική αξία και τις αντικειμενικές αρετές των υποψηφίων διαδόχων του Ντομινίκ Στρος Καν.
Ερωτηθείς στο περιθώριο ενός συνεδρίου στην Ουάσιγκτον, σχετικά με το εάν οι προσωπικές ικανότητες θα βαρύνουν περισσότερο από την εθνικότητα στην επιλογή, ο Ζέλικ απάντησε «είμαι βέβαιος».
«Υπάρχει μία διαδικασία που θα ακολουθήσουν, δίκην μετόχου, οι χώρες και μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι τώρα αυτό έχει αρχίσει, ούτως ειπείν, να διαμορφώνεται» τόνισε ο ίδιος, έπειτα από την ανακοίνωση του Στρος Καν ότι παραιτείται από την διεύθυνση του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού, μετά τη σύλληψή του με την κατηγορία του βιασμού μίας καμαριέρας ξενοδοχείου.
«Είμαι βέβαιος πως θα επιλέξουν το καλύτερο πρόσωπο», πρόσθεσε ο Ζέλικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: