Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Εφοριακός άρπαξε 2 εκ. και εξαφανίστηκε


Απίστευτη ιστορία σε ΔΟΥ της Αθήνας, αφού υπάλληλος άρπαξε εκατομμύρια ευρώ και εξαφανίστηκε.
Εφοριακός άρπαξε 2 εκ. και εξαφανίστηκε
Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την περίεργη εξαφάνιση"ενός εφοριακού που εργάζεται στην ΚΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών, τμήμα που  καλύπτει την περιοχή της Κυψέλης.
Ο υπάλληλος αφού πήρε το τεράστιο ποσό από τα ταμεία της ΚΓ' ΔΟΥ Αθηνών, τα οποία διαχειριζόταν ο ίδιος για πληρωμές και επιστροφές φόρων σε εταιρείες, έγινε «καπνός».
Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να σφραγιστεί το γραφείο και τα ντουλάπια τουν συγκεκριμένου εφοριακού, ώστε να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για το έλλειμμα των 2 εκατομμυρίων.
Εντωμεταξύ, το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε αναστολή των καθηκόντων του και παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο για άτακτη διαχείριση.
Από τους Οικονομικούς Επιθεωρητές πραγματοποιείται έρευνα των στοιχείων των υποθέσεων που διαχειριζόταν ο υπάλληλος, ενώ έχει ήδη γίνει δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων του και απαγόρευση εκποίησης της ακίνητης περιουσίας του. Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών:
«Ανακοίνωση σχετικά με την αναστολή καθηκόντων και παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών:
Σε αναστολή των καθηκόντων του και παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο για άτακτη διαχείριση προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών για υπάλληλο της ΚΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών, στους λογαριασμούς του οποίου εντοπίστηκαν κινήσεις μεγάλων ποσών από την Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Από Οικονομικούς Επιθεωρητές πραγματοποιείται έρευνα των στοιχείων των υποθέσεων που διαχειριζόταν ο υπάλληλος, ενώ έχει ήδη γίνει δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων του και απαγόρευση εκποίησης της ακίνητης περιουσίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: