Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σταματήστε να καπνίζετε μπροστά του


Αν και έχουν θεσμοθετηθεί νόμοι κατά του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και έχει επανειλημμένα ενημερωθεί το κοινό για τις αρνητικές συνέπειές του, υπάρχουν και οι φανατικοί οπαδοί του
Σταματήστε να καπνίζετε μπροστά του
που δεν το κόβουν με τίποτα.
Παρόλα αυτά δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος επάνω στον πλανήτη που – ακόμα και αν ο ίδιος είναι καπνιστής – να αδιαφορεί μπροστά στην απειλούμενη από το τσιγάρο υγεία του παιδιού του.
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες διαπιστώθηκε ότι, τα παιδιά που μεγαλώνουν σε περιβάλλον όπου υπάρχουν καπνιστές, έχουν αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν ψυχικές και συμπεριφεριολογικές διαταραχές, εκτός βέβαια από καρδιακά και αναπνευστικά νοσήματα! Ας σημειωθεί δε, ότι οι διαταραχές της συμπεριφοράς, παρουσιάζουν μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης ανάμεσα στα παιδιά που είναι παθητικοί καπνιστές, από ότι οποιαδήποτε άλλη διαταραχή ή νόσημα.
Παρόμοιες πιθανότητες φαίνεται να έχουν και τα παιδιά εκείνα που οι μητέρες τους, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, βρίσκονταν δε περιβάλλον καπνιστών, παρόλο που οι ίδιες δεν κάπνιζαν.
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να κρατούνται τα παιδιά μακριά από χώρους όπου υπάρχει καπνός τσιγάρου, ακόμα και αν πρέπει οι ίδιοι οι γονείς να αλλάξουν συνήθειες! Άλλωστε, δεν είναι τόσο φοβερό να βγαίνει κανείς στο μπαλκόνι του σπιτιού του να κάνει το τσιγάρο του, αν με αυτή την απλή κίνηση διαφυλάσσει την υγεία του παιδιού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: