Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Μη γυρίζετε την πλάτη σε ένα υπέρβαρο παιδί


Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει και πλέον πλησιάζει ή βρίσκεται στην προσχολική ηλικία, δηλαδή 4- 6 ετών, το περίσσειο λίπος που είχε ως μωρό, χρησιμοποιείται από τον οργανισμό του για να πλάσει του μύες του.
Μη γυρίζετε την πλάτη σε ένα υπέρβαρο παιδί
Συνήθως από την ηλικία των τριών και μετά, τα παιδιά έχουν την τάση να αδυνατίζουν και να διαμορφώνουν το σώμα τους.
Ίσως να του έχει μείνει μία μικρή κοιλιά, το σώμα να μοιάζει περισσότερο με το σχήμα του αχλαδιού ή μπορεί να είναι τελείως… κοκκαλιάρικο!
Όλα τα παραπάνω είναι συνηθισμένα, και καλό θα ήταν όλοι όσοι πιστεύετε ότι το παιδί σας είναι πολύ αδύνατο, γιατί υποσιτίζεται, να μην ανησυχείτε.
Υπάρχουν βέβαια και οι γονείς που ανησυχούν όταν διακρίνουν ότι το δικό τους παιδί έχει περισσότερα κιλά από τα υπόλοιπα παιδάκια της ηλικίας του.
Και στις δύο περιπτώσεις, προτού να… σπείρετε τον πανικό, ζητήστε τη βοήθεια του παιδιάτρου σας, αποκαλύπτοντας του τους φόβους σας.
Σε περίπτωση που ο παιδίατρος επιβεβαιώσει τους φόβους σας, τότε θα σας συστήσει και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.
Αν έχετε ένα υπέρβαρο παιδί, ίσως θα πρέπει να αναρωτηθείτε, αν το παιδί σας τρώει μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού από το κανονικό, αν καταναλώνει σνακ με πολλές θερμίδες (γλυκά, μπισκότα, πατατάκια κλπ) ή αν δεν δραστηριοποιείται όσο τα συνομήλικα με αυτό.
Αυτό που τονίζεται από τους παιδιάτρους, που έχουν θορυβηθεί από την επιδημία παχυσαρκίας που παρατηρείται στα παιδιά προσχολικής ηλικίας παγκοσμίως, είναι ότι μόλις διαγνωστεί το πρόβλημα, είναι ανάγκη να υπάρξει και η άμεση αντιμετώπισή του.
Η οικογένεια πρέπει να ακολουθήσει τις κατευθυντήριες γραμμές που θα της δοθούν, αν φυσικά θέλει να μεγαλώσει το μικρό της νήπιο χωρίς να συναντήσει προβλήματα υγείας ως ενήλικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: