Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ενημερωθείτε για τα φάρμακα που παίρνει το μικρό σας


Τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στα φάρμακα απ’ ό,τι οι ενήλικες και γι’ αυτό οι φαρμακευτικές εταιρίες βγάζουν σκευάσματα ειδικά για τα παιδιά, ενώ η δοσολογία όλων των φαρμάκων είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με αυτή των εφήβων
Ενημερωθείτε για τα φάρμακα που παίρνει το μικρό σας
και των ενηλίκων.
Μεγαλύτερες δόσεις ή μη κατάλληλο σκεύασμα μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στον παιδικό οργανισμό, γι’ αυτό οι γονείς οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του παιδιάτρου τους.
Μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας για το φάρμακο, που συνέστησε στο παιδί. Μάθετε τις ενεργές ουσίες του και σε τι αυτές ωφελούν, αλλά ενημερωθείτε και για τις ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να έχει.
Ρωτήστε για το πώς πρέπει να διατηρήσετε το φάρμακο και αν μπορείτε να το αναμιγνύετε με άλλες τροφές. Το φάρμακο πρέπει να λαμβάνεται πριν ή μετά το φαγητό;
Πάρτε λεπτομερείς εντολές για τη δοσολογία αλλά και για τη συχνότητα που θα δίνετε τις δόσεις στο παιδί, ενώ αν ξεχαστείτε ενοχλήστε ξανά τον παιδίατρο για να πάρετε μία εμπεριστατωμένη συμβουλή για το τι θα κάνετε από εκεί και πέρα.
Μην επαναπαύεστε με τις συμβουλές φίλων, γνωστών ή συγγενών! Και μην κάνετε αλλαγές στη δοσολογία κατά το δοκούν! Η δράση ορισμένων φαρμάκων, όπως είναι οι αντιβιώσεις αναστέλλεται αν δεν υπάρχει συνέπεια στην παρεχόμενη δοσολογία τους!
Τέλος, φροντίστε να ενημερώσετε τον γιατρό και τον φαρμακοποιό για τυχόν αλλεργίες που έχει παρουσιάσει το παιδί σας και ρωτήστε για αλληλεπιδράσεις με άλλες ουσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: