Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Ανοίγει η «ψαλίδα» για τη Νέα Δημοκρατία

Σε διαφορά ασφαλείας φαίνεται πως βρίσκεται πλέον η Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ. Δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία VPRC για λογαριασμό του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» φέρνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με διαφορά 4 μονάδων του ΠΑΣΟΚ, με την «ψαλίδα», ανάμεσα στα δύο κόμματα εξουσίας να ανοίξει.
Ανοίγει η «ψαλίδα» για τη Νέα Δημοκρατία
Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 29,5% των ψήφων, την ώρα που το ΠΑΟΣΚ φτάνει το 25,5%. Πάντως, η αποδοκιμασία των πολιτών προς τα κόμματα εξουσίας είναι έκδηλη, αφού στην πρώτη θέση της «πίτας» βρίσκονται όσοι απέχουν ή επιλέγουν να ψηφίσουν με λευκό ή άκυρο.
Στα συμπεράσματα από την δημοσκόπηση αξίζει να σταθούμε και στο γεγονός ότι βάσει των αποτελεσμάτων στο Κοινοβούλιο μπαίνουν έξι κόμματα, ενώ κοντά στο 3%, που δίνει θέση στη Βουλή βρίσκονται ακόμα δύο κόμματα.
Έτσι λοιπόν, μετά τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί το ΚΚΕ με 13%, ο ΛΑΟΣ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4%. Στο όριο για να εκπροσωπηθούν στη Βουλή είναι η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, που λαμβάνει 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη που βρίσκεται στο 2%. Πιο πίσω είναι η Χρυσή Αυγή με 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά με 1%. Ακόμα 5,5% των ψήφων συγκεντρώνουν τα λοιπά κόμματα.
«70% στη λάθος κατεύθυνση το ΠΑΣΟΚ»
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το 70% απαντάει ότι το ΠΑΣΟΚ κατευθύνεται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 15% πιστεύει στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα με πιο σημαντική την προσπάθεια στο Οικονομικό επίπεδο.
Σε παρόμοια ερώτηση για την κατεύθυνση της χώρας το 78% απαντά πως η τροχιά της Ελλάδας είναι λάθος και μόλις το 11% λέει σωστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: