Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Τρώνε "γιούχα" όπου τους βρουν

Χθες το βράδυ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και η παρέα του απολαμβάνουν το δείπνο τους σε ταβέρνα του νησιού. Στο κοντινό τραπέζι καθόταν ένα νεαρό ζευγάρι. Η παρουσία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης όπως είναι φυσικό δεν περνάει απαρατήρητη και η κοπέλα απευθυνόμενη στον αντιπρόεδρο, λέει: «Εγώ έχω διορισθεί με το ΑΣΕΠ. Δεν τα φάγαμε μαζί. Γιατί μου κόβεται τα λεφτά μου;» για να συμπληρώσει ο συνοδός της: «Ξεπουλάτε την πατρίδα».
Τρώνε "γιούχα" όπου τους βρουν
Σύμφωνα με τα όσα είπε αυτόπτης μάρτυρας, στον Real fm 97.8 ο Θόδωρος Πάγκαλος απάντησε στην κοπέλα λέγοντας: «Εγώ τα κάνω μόνος;».
Τότε τον λόγο πήρε και πάλι ο συνοδός της κοπέλας: «Είσαι μέρος του συστήματος».
Στο έντονο φραστικό επεισόδιο ενεπλάκη μία άλλη παρέα για κατευνάσει τα πνεύματα. Απευθυνόμενοι στην κοπέλα, είπαν: «Δεν είναι σωστό αυτό που κάνεις. Έχουν δικαίωμα να φάνε. Άφησέ τους να φάνε μια μπουκιά και μη τους ψηφίζεις».


"Με προπηλάκιζαν άτομα ηλικίας πάνω από 60 ετών - Έπαθα σοκ!"
"Τα παιδιά μου, η Μυρτώ, 25 χρόνων και η Ιόλη, 23 χρόνων, έγιναν τώρα με αυτές τις καταστάσεις η μαμά μου" λέει η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κυρία Όλγα Ρενταρή, μία από τους 98 βουλευτές που, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν προπηλακισθεί.
Σύμφωνα με το σημερινό Βήμα, από την ημέρα που ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο η κυρία Ρενταρή δεν έχει πάει στην εκλογική της περιφέρεια. Οι κόρες της είναι αυτές που ανησύχησαν περισσότερο και την προέτρεψαν να αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις, να προσέχει πλέον πού πάει και σε ποιες εκδηλώσεις συμμετέχει.
Δύο φορές σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας η κυρία Όλγα Ρενταρή, η οποία εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής, έπεσε θύμα προπηλακισμού- την πρώτη φορά μάλιστα στην πιο άγρια εκδοχή του: «Περικύκλωσαν το βουλευτικό μου αυτοκίνητο και άρχισαν να μου πετούν πέτρες, γιαούρτια, αβγά και μπουκάλια με νερό.
Ένας μάλιστα είχε και μια ντουντούκα και την έβαλε στο αφτί μου και με εξύβριζε με τον πιο χυδαίο τρόπο και χειρονομούσε εναντίον μου. Εγώ που τίποτε δεν με φοβίζει έπαθα εκείνη την ημέρα σοκ. Και ξέρετε γιατί; Γιατί όλοι αυτοί που με προπηλάκιζαν ήταν άτομα ηλικίας πάνω από 60 ετών. Φαίνονταν "αγανακτισμένοι", δεν είδα ούτε έναν κουκουλοφόρο ούτε μασκοφόρο ούτε τίποτε. Ήταν ηλικιωμένοι-το καταλαβαίνετε;-αυτοί που μας πετούσαν τα αβγά και τα γιαούρτια. Αυτό ήταν το τραγικό».
«Θα μας πάρουν με τις πέτρες»
Τι ήταν να κάνει αυτή την δήλωση ο Πρωθυπουργός; Σύμφωνα με τα όσα συμβαίνουν θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να τον χαρακτηρίσει προφήτη. Και αυτό γιατί αλλεπάλληλα είναι τα κρούσματα προπηλακισμών και αποδοκιμασιών κατά των βουλευτών και των υπουργών. Οι αγανακτισμένοι πολίτες όπου και όπως μπορέσουν δηλώνουν την έντονη αποδοκιμασία τους, κάνοντας εφιαλτική κάθε έξοδο εκπροσώπου του κοινοβουλίου.
Έτσι υπό τον φόβο της αγανάκτησης των πολιτών ζουν οι βουλευτές της κυβέρνησης και όχι μόνο, οι οποίοι καθημερινά γίνονται δέκτες αποδοκιμασιών, αλλά και προπηλακισμών από πολίτες που δεν τους συγχωρούν την ψήφο υπέρ του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου.
Οι επιθέσεις που δέχονται τόσο στα γραφεία όσο και στα σπίτια τους, τους έχουν αναγκάσει να περιορίσουν στο ελάχιστο τις δημόσιες εμφανίσεις τους.



Ιστορικό αποδοκιμασιών
«Θερμό επεισόδιο» με "αγανακτισμένους", είχε ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, κατά την είσοδό του στο Επιμελητήριο Ξάνθης.
Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Κουτσούκος βρέθηκε απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΒΟ που του τα έψαλαν για τα καλά.
Στην Ηλεία ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αντωνακόπουλος δέχθηκε την φραστική επίθεση πολίτη και παραλίγο να έρθει στα χέρια.
Στην Λαμία ο κ. Τσώνης δέχθηκε γιαούρτια και νερά, ενώ απειλήθηκε με λυντσάρισμα από τους αγανακτισμένους συμπολίτες του.
Στην Κομοτηνή κυκλοφόρησαν αφίσες με τις φωτογραφίες των κυβερνητικών βουλευτών που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο.
«Επικυρηγμένοι» είναι επίσης με ανάλογες αφίσες οι κυβερνητικού βουλευτές και στο Αγρίνιο.
Στα Τρίκαλα και την Αλεξανδρούπολη στόχος έγιναν τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ όπου είδαν στα πολιτικά τους γραφεία γραμμένα συνθήματα με μπογιές.
Συνθήματα γράφτηκαν και στο πολιτικό γραφείο του κ. Παπαμανώλη στην Σύρο.
Επίθεση δέχθηκε ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης στην οδό Βουκουρεστίου, με αφορμή την ψήφο στο Μεσοπρόθεσμο.
Στο Ηράκλειο και τα Χανιά άγνωστοι εισέβαλαν και έσπασαν τα γραφεία των τοπικών βουλευτών και του ΠΑΣΟΚ.
Στην Κέρκυρα οι Αγανακτισμένοι πέταξαν ακόμη και πέτρες σε υπουργούς και στους ευρωπαίους καλεσμένους τους κατά την διάρκεια γεύματος στο Φρούριο της πόλης.
Η Ροδούλα Ζήση και ο Κώστας Καρτάλης αποκλείστηκαν πριν από λίγες ημέρες στα σπίτια τους στον Βόλο που τα πολιορκούσαν εξαγριωμένοι διαδηλωτές.
Η Άννα Νταλάρα στον Βύρωνα φυγαδεύτηκε από την Ελληνική Αστυνομία για να γλιτώσει τα χειρότερα ενώ ο Νίκος Σηφουνάκης δέχθηκε τις έντονες αποδοκιμασίες κατοίκων της Μυτιλήνη στο λιμάνι.
Απειλητικά σημειώματα έχουν φτάσει στα γραφεία της Κατερίνας Περλεπέ και του Σίμου Κεδίκογλου, βουλευτών Ευβοίας.
Στα Τρίκαλα μπούκαραν στο στούντιο και έδιωξαν τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη.

Στην Πάτρα αποδοκίμασαν τον υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Κουτσούκο. Το περιστατικό καταγράφηκε έξω από το «Πόρτο Ρίο», με τους συγκεντρωμένους να επιτίθενται φραστικά εναντίον του. Οι εργαζόμενοι της ΕΒΟ Αιγίου, διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο.
Στη Θεσσαλονίκη "θερμή" ήταν η υποδοχή που έτυχε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.
Στην Αχαϊα στοχοποιήθηκαν πλέον όλοι οι βουλευτές, πλην του βουλευτή του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, αφού κυκλοφόρησαν αφίσες με τη λέξη "καταζητείται" και τον υποτιμητικό και ιστορικά βεβαρημένο χαρακτηρισμό "δωσίλογος".
Συνθήματα και διαμαρτυρίες για τη στήριξη του μεσοπρόθεσμου από δεκάδες αγανακτισμένους ανάγκασαν την βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου να αποχωρήσει από την εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας.
Και όλα αυτά έχουν συμβεί μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Δυστυχώς η κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει, και είναι πλέον προφανές πως η καλοκαιρινή ραστώνη μάλλον δεν έχει ρίξει τους έλληνες σε λήθαργο. Τα φαινόμενα αποδεικνύουν πως βρίσκονται σε εγρήγορση. Τα φαινόμενα αυτά σίγουρα δεν αρέσουν σε κανένα, πρέπει όμως να καταλάβουμε πως είναι αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης πολιτικής 35 ετών. Μιας πολιτικής που άσκησαν συγκεκριμένοι πολιτικοί και μας έφερε σε αυτό το χάλι. Πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό πως μέσα σε 20 μήνες αυτός ο λαός έχασε πολλά, όχι μόνο χρήματα και παροχές, αλλά κυρίως την αξιοπρέπειά του και ίσως αυτό είναι που τον εξοργίζει περισσότερο. Ειναι ώρα λοιπόν κάποιοι να καταλάβουν πως ο λαός δεν αντέχει άλλο, το βαρέλι κάποια στιγμή πρέπει να πιάσει πάτο, γιατί αν δεν πιάσει πάτο το βαρέλι της οικονομίας υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πιάσουμε πάτο ως κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: