Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

«Οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες»

Την ώρα που η Ελλάδα αγγίζει το επίπεδο «D» στους οίκους αξιολόγησης που σημαίνει «Default» κατ’ επέκταση «Selective Default», ελληνιστί «Επιλεκτική Χρεοκοπία» ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση σε όσους «παίζουν» με τις λέξεις. Στο υπουργικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι
«Οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες»
«οι επέμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες» για την Ελλάδα, ωστόσο σημείωσε ότι πλέον στην Ευρώπη γίνονται ολοένα και περισσότερες για συνολικό πρόβλημα που επιδέχεται συνολική λύση.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός όσοι συγχέουν σκόπιμα την ορολογία των οίκων αξιολόγησης «παίζουν» «με καταστάσεις επώδυνες για την πραγματική οικονομία και τους πολίτες». Σημείωσε, δε, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κινείται με συστηματικό και προσεκτικό τρόπο, ως προς το ελληνικό χρέος, δρώντας τάχιστα, εν αντιθέσει με την Ευρώπη που όπως είπε σε αρκετές περιπτώσει αργεί για να καταλήξει σε κάποια απόφαση.
«Αυτό το πλεονέκτημα μας βοηθά ώστε να είμαστε εντός και στο κέντρο των διαπραγματεύσεων, με αξιόπιστο λόγο και με τη δυνατότητα να υπερασπιστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δικά μας συμφέροντα, αλλά και μια αντίληψη για το πού θα πρέπει να πάει και η Ευρώπη», είπε και συνέχισε:
«Ο δικός μας λόγος έχει αξία. Συνδιαμορφώνουμε τις εξελίξεις και αυτή είναι μια δικαίωση της στρατηγικής που έχουμε ακολουθήσει, βασισμένοι πάντα στις προσπάθειες και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών... Γι' αυτό μπορούμε σήμερα και παλεύουμε για μια βιώσιμη λύση για τη χώρα μας και ειδικότερα για μια βιώσιμη λύση για το χρέος».
Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ευρώπη ο πρωθυπουργός στάθηκε στο ότι οι εταίροι «όλο και πιο πολύ μιλούν και πιέζουν για συνολικές λύσεις, καθώς πλέον βλέπουν κατάματα την αλήθεια, ότι το πρόβλημα δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά ένα ευρύτερο και δομικό πρόβλημα για το μέλλον των ευρωπαϊκών χωρών».
Όπως είπε στόχος της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν ελάφρυνση του βάρους που σήμερα σηκώνουν ο Έλληνας και η Ελληνίδα και η αλλαγή από μια Ελλάδα των ελλειμμάτων, σε μια Ελλάδα παραγωγής και δημιουργίας και πλεονασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: