Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

"H πολιτεία μοιάζει ανοχύρωτη απέναντι στις διαθέσεις των χάκερ"

Στις ευθύνες της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (CERT), σχετικά με την χτεσινή επίθεση χάκερ στην επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος.
"H πολιτεία  μοιάζει ανοχύρωτη απέναντι στις διαθέσεις των χάκερ"
Ο Κ.Νάκος υπογράμμισε πως η επίθεση που δέχτηκε η ιστοσελίδα της Βουλής από ομάδα χάκερ , «φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την αδυναμία του κράτους να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ηλεκτρονικό έγκλημα, που αποτελεί πλέον βασική μορφή της εγκληματικότητας και στη χώρα μας.»
Μολονότι υπό την εποπτεία της ΕΥΠ δραστηριοποιείται η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (CERT) και παρά το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα η λεγόμενη ομάδα «Anonymous» διακήρυξε ότι ξεκινά σειρά επιθέσεων σε ιστοσελίδες δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών στην Ελλάδα για να υποστηρίξει το κίνημα των «αγανακτισμένων», η πολιτεία μοιάζει ανοχύρωτη απέναντι στις διαθέσεις των χάκερ και μάλιστα σε σημείο ώστε ακόμα και η ιστοσελίδα του Εθνικού Κοινοβουλίου, του κορυφαίου θεσμού της Δημοκρατίας μας, να γίνεται έρμαιο των επιθέσεών τους.
Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά. Όπως, πώς πραγματοποιήθηκε η επίθεση ή ποια στοιχεία κατάφεραν τελικά να υποκλέψουν οι «εισβολείς».
Το κύριο ερώτημα, όμως, είναι ένα: Πώς προστατεύονται -αν τελικά προστατεύονται- οι ιστοσελίδες ευαίσθητων φορέων του Δημοσίου από ανάλογες επιθέσεις και αν η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει κάποιο σχέδιο ή λαμβάνει κάποια μέτρα ώστε να προλαμβάνει αυτές τις επιθέσεις και να προστατεύει ευαίσθητα δεδομένα της χώρας.
Γιατί, δυστυχώς, φοβούμαστε ότι και στον τομέα του ηλεκτρονικού εγκλήματος, η Ελλάδα είναι «ξέφραγο αμπέλι»… ».


Δεν υπάρχουν σχόλια: