Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Οι σκοπιανοί θέλουν να αγοράσουν την Χαλκιδική

Πλακώσανε και οι σκοπιανοί για να αγοράσουν όχι ελληνικές νησίδες σε Ιόνιο και Αιγαίο αλλά την Χαλκιδική. «Οι «Μακεδόνες» θα γίνουν ιδιοκτήτες της Χαλκιδικής», είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Ντενβικ» και αναφέρεται στην πρόθεση κατοίκων
Οι σκοπιανοί θέλουν να αγοράσουν την Χαλκιδική
της χώρας να αγοράσουν ακίνητα στο δημοφιλές θέρετρο της Χαλκιδικής.
Όπως γράφει η εφημερίδα, ο νόμος (και όχι λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα) άλλαξε και μπορούν να αγοράσουν γη σε ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και οι πολίτες χωρών που δεν είναι στην Ε.Ε.
«Οι πολίτες της Μακεδονίας θα είναι απαλλαγμένοι από το νόμο και μπορούν τώρα πια να αγοράσουν ακίνητα στο τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου, κυρίως στη Χαλκιδική, όπου υπάρχει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, καθώς και στη Θεσσαλονίκη.», γράφει η εφημερίδα.
Η εφημερίδα αναφέρεται πάντα στους σκοπιανούς πολίτες με το όνομα «μακεδόνες» και στην ελληνική Μακεδονία με το προκλητικό όνομα «Μακεδονία του Αιγαίου».
Επίσης, η εφημερίδα γράφει για το Γραφείο Συνδέσμου στην Αθήνα που θα στεγαστεί σε ιδιόκτητο ακίνητο που ουσιαστικά είναι η πρεσβεία που απέκτησαν τα Σκόπια.
Το κτίριο δόθηκε στα Σκόπια, μετά από συμφωνία μεταξύ των χωρών (συγκεκριμένα Σερβία-Σκόπια) που προέκυψαν από τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, για τη διανομή των περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: